Bisschop Johan Bonny.
Volledig scherm
Bisschop Johan Bonny.

Bisschop Bonny boos over standpunt Kerk rond homoseksualiteit: “Ik voel plaatsvervangende schaamte”

De Antwerpse bisschop Johan Bonny heeft in niet mis te verstane bewoording kritiek gegeven op de weigering van de Kerk om homoseksuele relaties te zegenen omdat ze “zondig” zouden zijn. Dat deed hij in een opiniestuk. “Ik voel plaatsvervangende schaamte voor mijn Kerk”, klinkt het. In De ochtend op Radio 1 voegde hij daar zelfs nog aan toe dat de redenering van de Kerk “nog niet het intellectuele niveau van het derde middelbaar” haalde.

115 reacties

  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Veel mensen maken het verschil niet meer tussen geloof en instituut kerk.
  • joseph verbeke

    3 jaar geleden
    In West Vlaanderen noemen ze zo een bisschop "Kazakkendraaier".Die denkt zeker dat hij zijn kerk weer vol zal krijgen met dergelijke standpunten?
  • Dirk Michiels

    3 jaar geleden
    Schaf onmiddellijk het celibaat want het is tegen de natuur in, waarom zou men niet een geloof kunnen uitdragen of er nu een God bestaat of niet, als men getrouwd is of een partner zou hebben ? Jezus zou eens goed gelachen hebben met al die zever die ze na zijn dood verkondigd hebben, hij had een goed lief Maria Magdalena en hij ging daar niet alleen om zijn voeten te laten wassen, groot gelijk ! Mr Bisschop Bonny, goed gezegd, niet laten doen door die vrouwenmeppende Paus
  • Patrick De pauw

    3 jaar geleden
    Als hij zijn baas in twijfel trekt moet hij opstappen punt uit
  • Felix Strackx

    3 jaar geleden
    Dan moet je ook maar de moed van je overtuiging hebben en eruit stappen.