Chris Van Puyvelde.
Volledig scherm
Chris Van Puyvelde. © Photo News

Chris Van Puyvelde stond aan de wieg van integratie beloften in 1B: “Niets doen, is een gemiste kans voor het Belgisch voetbal”

Belgisch voetbalChris Van Puyvelde lanceerde drie jaar geleden als technisch directeur van de Belgische voetbalbond het idee van beloftenteams in 1B. Vanuit Peking kijkt de TD van de Chinese voetbalbond vanuit een helikopterview naar de debatten van vandaag.

6 reacties

  • dimitri huyghe

    3 jaar geleden
    Zet dan gewoon een aparte competitie op met de reserveploegen, zoals vroeger dacht ik. Maar laat ze absoluut weg uit de normale competitie. 18 ploegen in eerste, geen play offs, en een solide interessante grote 2deklasse, en zoals vroeger 2 dalers 2 stijgers. Denk ook eens aan de supporters van al die ploegen!! Ipv aan geld. Voetbal bestaat alleen maar dankzij de supporters.
  • Yves Goossens

    3 jaar geleden
    Van puyvelde, beste trainer die ik ooit gehad heb, meesterbrein in het voetbal, topkerel..., redding van lokeren geweest tot james storme kwam, dus volg die man want hij leeft voor voetbal
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Sportief heeft hij gelijk maar als je het zuiver commercieel bekijkt wordt het 1 grote sof.
  • Rik Cappelle

    3 jaar geleden
    Mooi voorstel Philip......maar ge weet toch ook dat vooral in lagere veel ploegen overleven met het geld van de jeugdkas die bij tijd en wijle uitgemolken wordt om spelers van de 1e ploeg te betalen ? En het jeugdbestuur maar wafels en pannenkoeken verkopen en bbq's organiseren tvv de jeugdploegen !
  • Erika De Neef

    3 jaar geleden
    Koppel jeugdopleiding los van de eerste ploeg want samen hebben ze niet hetzelfde doel. De clubs willen, als elk ander bedrijf, winst maken. De opleiding wil jongeren opleiden. Wat niet wil zeggen dat het idee van opleidingsploegen in 1B of Eerste amateur niet kan maar wel als zelfstandige eenheid.