Van Ranst vertelt op CNN waarom België doorgaat met AstraZeneca

Dat ons land als een van de weinige in West-Europa onverminderd doorgaat met AstraZeneca-vaccins, doet ook vragen rijzen bij CNN. Vragen die de nieuwszender stelde aan Marc Van Ranst.

“Mensen denken dat wat er ook gebeurt na een vaccinatie, veroorzaakt wordt door die vaccinatie en dat is simpelweg niet zo,” sprak Van Ranst tot presentatrice Becky Anderson. De viroloog aan de KU Leuven legde via een Skype-verbinding uit dat na het toedienen van vaccins ‘a lot of bad things’ kunnen gebeuren, zoals auto-ongelukken. Dat auto-ongeluk is dan niet te herleiden tot het toegediende vaccin. Terwijl sommige mensen wel die link leggen.

Dinsdagavond was Van Ranst ook te gast in De Afspraak op Canvas. Daar zei hij dat er verhoudingsgewijs net minder tromboses voorkomen bij mensen die gevaccineerd zijn. Na 17 miljoen geprikte AstraZeneca-vaccins zijn er slechts 15 tromboses vastgesteld, aldus de viroloog, die zelf met het AstraZeneca-vaccin ingeënt werd. “Het AstraZeneca-vaccin is heel effciënt om hospitalisaties en overlijdens te vermijden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (kbz)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER