Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS).
Volledig scherm
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). © BELGA

Werkgevers niet opgezet met mystery calls in strijd tegen discriminatie

Werkgeversorganisatie Voka is niet te spreken over de plannen van de federale regering om mystery calls en praktijktests door te duwen in de strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. De regering gaat uit van een voorafgaandelijk wantrouwen tegenover ondernemers, aldus Voka.

32 reacties

  • Johan Van Eynde

    3 jaar geleden
    Met een liberaal als Eerste Minister mag je jou aan zo’n maatregelen verwachten. Het wordt hoogtijd dat de Open-VLD van het politieke toneel verdwijnt.
  • Hilde Peeters

    3 jaar geleden
    Wie er ook komt werken Belg niet Belg welke afkomst mij goed als ze tenminste hun job goed doen.Ik heb af en toe de indruk dat ze tegenwoordig niet meer beseffen dat klanten hun loon betalen en dat je daar zorg moet voor dragen en respect moet hebben voor je bazen, werk en collega's.
  • Frank D'Hondt

    3 jaar geleden
    Overheid heeft zich hierin niet te moeien,werkgever beslist
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    Een aanwerving is per definitie de vrije keuze van een werkgever. Men kan een werkgever dus niet veroordelen wegens discriminatie van een sollicitant, wanneer de werkgever als reden opgeeft "sorry, we hebben iemand anders aangeworven". Om dat als "discriminatie" te beoordelen heeft de federale regering geen arbeidsinspecteurs nodig, maar de Gedachtenpolitie van George Orwell.
  • Luc Lepoudre

    3 jaar geleden
    Als iemand zijn gezicht mij niet aanstaat, moet ik daar dan met een smile mee werken?