Dimitri Hoegaerts is gemeenteraadslid in Brasschaat. ©  Jan Brys

Vlaams Belang kiest Brasschaats gemeenteraadslid als vervanger voor Jef Elbers bij VAF

In plaats van Jef Elbers schuift Vlaams Belang nu Brasschaats gemeenteraadslid Dimitri Hoegaerts (48) naar voor als vertegenwoordiger in de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Dimitri Hoegaerts is gemeenteraadslid in Brasschaat en de partner van Kamerlid Ellen Samyn. Hij zetelde eerder ook al in de raad van bestuur van de VRT. Dat maakt hem volgens de partij de geknipte vervanger voor ­Elbers, wiens kandidatuur maandag teruggetrokken werd na homofobe uitspraken.

LEES OOK: Na ophef over homofobe uitspraken: Vlaams Belang trekt kandidatuur Jef Elbers voor VAF terug

Hoegaerts heeft volgens Chris Janssens, fractieleider in het Vlaams Parlement, “bestuurs­ervaring inzake het vastleggen van algemene strategie, meerjarenplannen en doelstellingen van een (semi-)openbare instelling”.

Bovendien is hij als bestuurder bij VRT vertrouwd met de werking van het VAF. Hoegaerts is intussen ook voorgedragen als bestuurder bij het Vlaams Cultuurhuis ‘De Brakke Grond’ in Amsterdam.

Nog goedkeuring nodig

De Vlaamse regering moet de nieuwe kandidatuur vandaag nog formeel bekrachtigen tijdens een (digitale) ministerraad, waarna de nieuwe raad van bestuur in principe al vanavond voor het eerst kan samenkomen. (mvdr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER