Audi's RS3-motor.
Volledig scherm
Audi's RS3-motor. © Audi

Audi stopt met ontwikkelen van eigen nieuwe benzine- en dieselmotoren

Audi stopt met de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren en gaat zich volledig richten op elektrische aandrijving. Dat heeft CEO Markus Duesmann in een interview laten weten. 

23 reacties

  • Paul Siemons

    3 jaar geleden
    En intussen kunnen de grote containerschepen rustig hun walmen verder blijven uitstoten, zij vervuilen meer dan alle auto's samen.
  • Danny De Ruelle

    3 jaar geleden
    ik zal dus nooit met een Audi rijden
  • Gilbert Rodts

    3 jaar geleden
    Maar hoe is dat nu mogelijk . Beseffen zij nu niet dat niet iedereen zo maar zijn wagen zal kunnen opladen .
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Audi gebruik motoren van de VW groep dus geen motoren voor Audi alleen. Die motoren zitten in merken met minder klinkende naam en prijskaartje dus. Denk dat die groep weleens snel van de markt kan verdwijnen met al hun gezever.
  • Luc Moortgat

    3 jaar geleden
    Met het Europees systeem is het natuurlijk logisch dat men gaat stoppen met ontwikkeling. 1. Omdat energie enkel onder staatscontrole -lees belasting - mag worden geleverd.2. Omdat enkel de energieleveranciers CO2 mogen uitstoten. 3. Omdat cfr. Tesla meer kan verdienen aan groencertificaten door de auto's aan verlies te verkopen. 4. Electrische auto is zo simpel dat minder technische mensen voor nodig zijn om deze te ontwerpen, monteren en té onderhouden. Wat een verdraaide wereld. Dank Europa!