Karel en Cedric.
Volledig scherm
Karel en Cedric. © rv

Mannen vragen tips om te voorkomen dat vrouwen zich onveilig voelen op straat. “Je ziet aan hun lichaamstaal dat ze bang zijn”

Vrouwen wereldwijd voelen zich nog altijd onveilig op straat. En ze getuigen daarover nu massaal, na de moord op Sarah Everard in Londen. Ondertussen klinken er ook stemmen van de andere kant: mannen die zich afvragen hoe ze kunnen voorkomen dat ze een vrouw op straat ongewild een onveilig gevoel geven. Karel (19) en Cedric (25) zijn er twee van. Zij vroegen om tips op Twitter.

3 reacties

  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Erg dat vrouwen en meisjes zich onveilig voelen. Ik word wel niet graag beschouwd als een gevaar voor hen omdat ik dat niet ben. Een oplossing zou kunnen zijn dat je meisjes en vrouwen de mogelijkheid geeft om gratis training in zelfverdediging te volgen - ik denk bijvoorbeeld aan Krav Maga dat heel effectief is. Het is niet dè oplossing want er zullen nog altijd ambetante mannen rondlopen maar als je als vrouw weet dat je bij agressie adequaat kan reageren zal dat al veel onrust wegnemen.
  • Pieter Martens

    3 jaar geleden
    De tijd dat de gewone man s,avonds nog veilig op straat kon lopen is definitief voorbij met dank aan onze lakse overheid.
  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    ik vind het intriest dat je je als man al moet gaan afvragen wat je kan doen om niet schrikbarend over te komen voor 'n vrouw. Hoe is het ooit zo ver kunnen komen. Ik kan me ook best voorstellen dat er vrouwen schrik kunnen hebben op straat maar het zou zo niet hoeven te zijn. Waarom zijn we naar die toestanden geëvolueerd, hoe komt dat en wat doet men er aan.