De muurschildering lijkt iets heel anders te ensceneren, maar dit is de ingang van een interneringskamp voor Oeigoeren in Huocheng in Xinjiang, een 'opvoedingskamp' volgens de Chinese overheid. (foto uit 2018)
Volledig scherm
De muurschildering lijkt iets heel anders te ensceneren, maar dit is de ingang van een interneringskamp voor Oeigoeren in Huocheng in Xinjiang, een 'opvoedingskamp' volgens de Chinese overheid. (foto uit 2018) © REUTERS

EU eens over eerste sancties tegen China sinds 1989

De Europese Unie straft vier Chinese functionarissen en een instantie of bedrijf voor het schenden van de mensenrechten van Oeigoeren. Het zijn de eerste nieuwe Europese sancties voor China sinds 1989.

6 reacties

  • Lowi Verborgt

    3 jaar geleden
    De EU zou beter goede vriend worden van China. Want dat is het land van de toekomst. Het oorlogszuchtige Amerika heeft bijna afgedaan.
  • paul van gele

    3 jaar geleden
    Maar als die moslimminderheid hun nu eens moesten gedragen dan waren die her opvoedingskamp
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    3 jaar geleden
    Beste Dirk, wat China kan, kunnen wij ook, maar daar moet een plan voor zijn en moeten onze fabrieken beseffen dat lage loonlanden niet de oplossing zijn van de problemen. Er zijn hier in Europa ook landen die kunnen concurreren met de Chinese lonen (RO, BG, MD, UA, enz)
  • dirk gommaerts

    3 jaar geleden
    Marcus, besef goed dat 90% vd grondstoffen voor medicamenten uit China komt. Als China eventjes de productie daarvan verminderd zitten we direct zonder paracetamol. Is maar een voorbeeld. Europa heeft geen reserve van meer dan 1 maand voor de meeste geneesmiddelen. India is vooral verwerking, maar zijn afhankelijk vd grondstoffen van China.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    We gaan het eens zeggen tegen zalando en amazon