Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

Het best bewaarde geheim van deze crisis: 9 op de 10 ziekenhuizen zwijgen over het aantal coronadoden

Zijn er ziekenhuizen waar u meer kans heeft om Covid-19 te overleven dan andere? Het antwoord op die vraag blijkt een groot taboe. Bijna 9 op de 10 ziekenhuizen houden de lippen stijf op elkaar. Waarom? Wij gingen op zoek naar het best bewaarde geheim van deze coronacrisis. “Er zijn ziekenhuizen waar het stevig fout is gelopen.”

79 reacties

  • Patrick Mincke

    3 jaar geleden
    Welk belang is er nu eigenlijk te weten hoeveel mensen in een ziekenhuis zijn gestorven aan Corona? Het getal op zich zegt toch niets. Nu eens is er een zekere achterdocht als zouden er ziekenhuizen het meest nodige niet gedaan hebben voor hun patiënten. Is dat alles wat er overblijft van de enorme solidariteit met de zorgsector? Inderdaad, ondertussen zijn de vele witte lakens serieus zwart geworden.
  • abderrahim benali

    3 jaar geleden
    Simpel beantwoord. Krijgen ziekenhuizen geld bij elk covid overlijden? :-)
  • malfait christian

    3 jaar geleden
    Het is duidelijk dat Icuro hier de waarheid wil verdoezelen. Nochtans hebben we er recht op. We betalen netto genoeg aan de overheid. Het zou me zelfs niet verwonderen dat het dezelfde ziekenhuizen zijn die bovengemiddeld meer medische fouten begaan. 10% doden of 30% maakt een wereld van verschil.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Dirk Thyssen, m'n geeft de cijfers van de opnamen in ziekenhuizen omdat die het meest relevantste zijn in verhouding met de besmettingen. Alle mensen die het ergste achter de rug hebben zijn ondertussen natuurlijk allemaal al uit het ziekenhuis, dikwijls met nog met maanden kine en revalidatie achteraf.
  • Dirk Thyssen

    3 jaar geleden
    Er moeten ondertussen duizenden en duizenden mensen in elk ziekenhuis liggen want volgens de media worden er alleen maar patiënten opgenomen ,maar verlaat er niemand genezen het ziekenhuis .