©  Shutterstock

Franse sterrenchef deelt recept voor lentesoepje

De Franse driesterrenchef Guy Savoy, kok van de gelijknamige Savoy-restaurants in Parijs en Las Vegas, brengt binnenkort een nieuw boek uit. Dat is volledig gewijd aan soepjes, uiterst geschikt om op te slurpen in de lente. Eén van de recepten uit ‘Soupes de printemps’ deelt hij met de Franse Vogue en kun je zelf makkelijk maken.

vwh

Voor het soepje van Guy Savoy, wiens restaurant in 2020 werd verkozen tot het beste ter wereld door Forbes, heb je slechts vijf ingrediënten nodig. Het bundelt raketsla, geitenkaas en een ander - ietwat verrassend - seizoensgebonden bestanddeel: pollen. Een snufje zware peper van de molen en een scheut olijfolie.

Ingrediënten

  • 500 g rucola
  • 200 g verse geitenkaas
  • 50 g plantenpollen (verkrijgbaar in delicatessenzaak, bij de kruidenier of in de biologische winkel)
  • zwarte peper
  • olijfolie

Zo maak je de soep

1. Doe de rucola in een pan met gezouten water en laat 3 minuten koken.

2. Giet af in een vergiet en bewaar het kookwater.

3. Meng de rucola met een blender, samen met 1 liter kookwater en 3 eetlepels olijfolie.

4. Pureer in een slakom de verse geitenkaas met 2 eetlepels olijfolie en versgemalen peper.

5. Maak tussen twee eetlepels geitenkaasquenelles, giet de rucola-soep erover.

6. Bestrooi met het verse stuifmeel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken