Bisschop Johan Bonny
Volledig scherm
PREMIUM
Bisschop Johan Bonny

INTERVIEW. Bisschop Johan Bonny beschaamd en boos over weigering Vaticaan om homokoppels te zegenen: “Helft van de bisschoppen denkt er hetzelfde over”

De Belgische bisschoppen keren zich tegen het Vaticaan. De beslissing dat priesters nog altijd geen holebikoppels mogen zegenen, vinden onze kerkvaders onbegrijpelijk. Later op de dag brengen ze een communiqué uit waarin ze uiting geven aan hun teleurstelling. Vanochtend had Johan Bonny (65), de bisschop van Antwerpen, in een open brief al geschreven dat hij beschaamd was. Maar hij is ook boos en ontgoocheld. “Dit kunnen we niet zomaar laten passeren.”

26 reacties

  • Anja Metten

    3 jaar geleden
    Ik zou mij schamen als ik u was. U heeft trouw gezworen. Ik ben heel gelovig en ik heb niks tegen mensen die op komen tegen hun aardsheid. Ieder zijn liefde. Maar God heeft man en vrouw geschapen. En alleen de Heer oordeelt hier over in het hiernamaals.
  • Leen Demeyer

    3 jaar geleden
    @Pmms Bonnyns, en ik ben beschaamd over jouw opmerking. God zou nooit mensen discrimineren. Homoseksualiteit bestaat nu eenmaal in de natuur. Deal ermee. Dat wil zeggen dat het zo bedoeld is.
  • Sinnaeve Daniel

    3 jaar geleden
    Ze mogen gerust de katholieke kerk vervolgen voor aansteken van haat en onverdraagzaamheid alsook voor mensen tegen elkaar op te steken. Ze zouden zich moeten schamen dat instutuut van gefrustreerde oude mannen. De kerk bestaat al eeuwen uit leugens in het voordeel van hunzelf om macht, geld,en uitbuiting te verwerven. Wat hebben ze al zelf de mensheid niet aan gedaan. Zo gezegd voor god. Een schijnheilig instutuut is dat.
  • Toon Van Kerckhove

    3 jaar geleden
    Als u niet akkoord kan gaan met het hoogste gezag in de Kerk, ja simpel mgr. Bonny: stap het af. Luther is u al voor gegaan. Hij had tenminste de moed om dat te doen. U staat wat te jammeren, onzin te verkopen en steun te zoeken voor bepaalde gemeenschappen in de pers en de radio, juist diegenen die u anders vergruizen. Doe zo verder, de leegloop in de Kerk zal niet meer te stoppen zijn.
  • rita steenmans

    3 jaar geleden
    als God de mens geschapen heeft waarom heeft hij dan ook gezorgd dat er homo's en lesbo's zijn als ze door Zijn kerk toch niet aanvaard worden ? God is goed voor alle mensen , daar zouden ze in het Vaticaan eens moeten over nadenken