Het klimaatproces wordt behandeld in de Justitia-site, in de voormalige NAVO-gebouwen in Evere.
Volledig scherm
Het klimaatproces wordt behandeld in de Justitia-site, in de voormalige NAVO-gebouwen in Evere. © BELGA

Advocaat Klimaatzaak: “Nu nog tijd om maatregelen op te leggen, over 10 jaar niet meer”

Volgens Eric Gillet, de advocaat van de vzw Klimaatzaak, is er nu nog tijd om de Belgische staat te dwingen tot het nemen van maatregelen in de strijd tegen de klimaatopwarming. Dat zei hij in de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel, waar het proces plaatsvindt dat de vzw heeft aangespannen tegen het klimaatbeleid van de Belgische overheden.

16 reacties

  • Henri Dederen

    3 jaar geleden
    De grootste klimaatactivist in onze buurt heeft de look van een gepensioneerde hippie van de jaren 60 , maar woont wel in een chique villawijk...Hij heeft ook geen problemen om onmiddellijk enkele honderden naive ondertekenaars te vinden voor een klimaatpetitie . Zonnepanelen, windmolens, batterijen , isolatiematerialen - de productie hiervan kan niet gebeuren zonder CO2 uitstoot , die we liefst maar zo ver mogelijk van ons zien plaatsgrijpen.
  • Francine Nickmans

    3 jaar geleden
    Een paar omhooggevallen acteurs gaan hier ons gaan zeggen hoe wij moeten leven niet te geloven dat die ook een forum krijgen.
  • Bernard Loncke

    3 jaar geleden
    Jullie vertegenwoordigen mij alleszins niet! Ze kunnen alvast beginnen met de eis om de kerncentrales open te houden en nieuwe erbij. Trouwens: klimaat of milieu? Aan het klimaat doen we niks, het milieu daarentegen kan beter maar bij de eerstvolgende oorlog zal NIEMAND nog over klimaat of milieu jammeren! De geschiedenis herhaald zich!
  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    Ze kunnen alvast beginnen met de eis om de kerncentrales open te houden.
  • Joëlle Verstraete

    3 jaar geleden
    Jullie vertegenwoordigen mij alleszins niet!