Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld weer meer dan 3.000 besmettingen per dag, maandag zelfs meer dan 5.000

Het zevendaagse gemiddelde van de bevestigde besmettingen met het coronavirus ligt in België weer boven de 3.000. Dat is van 22 november geleden. Voor maandag staan er voorlopig zelfs al 5.034 nieuwe gevallen in de tabellen. Aan de aanhoudende daling van het aantal nieuwe overlijdens is nu ook een einde gekomen. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. 

93 reacties

  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Je ziet sinds (versoepelingen en excesses > jeugd / betogingen) mid februari in ons land een stijgende trend in de grafieken ten opzichte van buurlanden waar het lijkt te plafonneren (mits strenge maatregelen) en de UK/US die stabiliseren. Enige oplossing is dus te vaccineren vaccineren en nog eens vaccineren. Ik ben geneigd akkoord te gaan met versoepelingen te linken aan het percentage gevaccineerde bevolking. Schaf de geplande betogingen in maart/april ook maar per direct af ...
  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Versoepelingen zonder genoeg vaccins, stel een getal in plaats van datum, bij 50 procent vaccins een versoepeling, bij 60 nog ene, tot bij 100 procent alles open mag.
  • Hedwig Van den Bergh

    3 jaar geleden
    Veel drastischer maatregelingen... Reizen in eigen land aan banden leggen want velen lopen corona achterna.
  • Jan Vannuffelen

    3 jaar geleden
    Weeral een stap dichter bij groepsimmuniteit. Bezie het van de goede kant.
  • Peggy Sevenhant

    3 jaar geleden
    Volledige Lockdown en ondertussen zoveel mogelijk mensen inenten AUB. Versoepelen en dan na paar weken weer veranderen is ook geen oplossing,zo blijven we bezig. Dus harde aanpak is enige juiste oplossing.