Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Marc Van Ranst. © © Bart Leye

Van Ranst ziet gelijkenissen met tweede golf: “Bij die 5.000 gevallen van maandag zullen er nog een pak bijkomen”

Helaas, de cijfers gaan weer compleet de verkeerde kant op. We zitten nu aan daggemiddelde op weekbasis van meer dan 3.000 nieuwe coronagevallen in ons land. Maandag testten, volgens voorlopige cijfers, zelfs meer dan 5.000 mensen positief, en “daar zullen er nog een stuk bijkomen”, zegt Marc Van Ranst aan HLN Live. 

91 reacties

  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Bewijs dat de besmettingen zullen verhogen indien soepele paasvakantie. Bewijs dat de besmettingen niet zullen verhogen indien soepele paasvakantie Deze logica kan zelfs Van Ranst niet opbrengen. We wisten het al lang, met Pasen wordt niets versoepeld. En zeg het nu ook meteen en draai niet rond de pot.
  • bernard cools

    3 jaar geleden
    Wanneer gaan ze nu eindelijk een keer de scholen sluiten en dit misschien maar voor 1 maand dan zul je de cijfers waarschijnlijk wel zien dalen
  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    De mensen horen gedurig sommige politici roepen om versoepelingen en nemen daardoor de maatregelen niet meer zo nauw.
  • Nema De Geest

    3 jaar geleden
    Investeer in meer personeel en grotere capaciteit voor ziekenhuizen. Vaccineert de zwaksten en laat daarna alle maatregelen los. Er zullen nog amper mensen sterven, de ziekenhuizen kunnen het aan en naast vaccins wordt er op een natuurlijke manier immuniteit opgebouwd. Het zal goed zijn voor de geestelijke gezondheid en voor de economie. De aanpak van maatregelen is geprobeerd en heeft gefaald.
  • HUGO Wils

    3 jaar geleden
    Dat men maar eens deftig begint te controleren bij de grootwarenhuizen:volk binnen a volonté,ouderen die ieder een kar nemen en er een uitstapje van maken,zo goed als geen ontsmettingsmiddelen meer,velen die hun mondmasker op half zeven dragen,geen tussenafstanden aan de kassa's etc...