Netsky
Volledig scherm
Netsky © Joel McDowell

Dj Netsky onder vuur na filmpjes over ceremoniële dans van Maori's: “Ik schaam me”

ShowbizzDe Belgische dj Netsky ligt onder vuur vanwege een filmpje dat hij postte op sociale media. Daarin lijkt hij te lachen met de Haka, een ceremoniële dans van de Maori’s. 

23 reacties

  • Ronny Severeyns

    3 jaar geleden
    Ik heb ooit het voorrecht gehad om een Haka zien opgevoerd te worden door de All Blacks. Een echt indrukwekkende ervaring. Dit staat hier volledig los van. Humor staat trouwens los van alles, en discrimeert niet omdat je met alles moet kunnen lachen. Ben je daardoor beledigd? Dan raad ik aan een goed in de spiegel te kijken, en je af te vragen wat er mis is met je verstand.
  • Louise Mertens

    3 jaar geleden
    Sommige mensen hebben gebrek aan cultuur en respect!
  • Miguel Declercq

    3 jaar geleden
    Die haka vind ik indrukwekkend en prachtig. Ik vind het mooi dat er nog altijd culturen bestaan die trots zijn op hun identiteit en dat ook durven te tonen, iets wat je in het Westen niet meer aantreft. Terzelfdertijd vind ik dat humor gezond is en dat (zelf-)relativering een goede eigenschap is om het leven, dat zo al moeilijk genoeg is, het hoofd te kunnen bieden. Ik vind dat je met alles moet kunnen lachen, dus ook met Netsky, zijn muziek en zijn belachelijke verontschuldiging.
  • Kris Claes

    3 jaar geleden
    Enige reden waarom hij zich schaamt is omdat er zoveel reactie op gekomen is. Dat is al. Maar los daarvan toont dit nog maar eens de bekrompenheid van de wereld. Binnenkort wordt in wetboeken geschreven dat we niet meer mogen lachen. Want alles wat op ludieke wijze wordt tot uiting gebracht is tegenwoordig beledigend. Moeten we grappen en grollen, lachen, humor gewoon maar gaan verbieden dan en zullen we vanaf nu in alles miserie zien? Depressieve wereld! Geef mij maar middeleeuwen!
  • stefan agneessens

    3 jaar geleden
    Sorry maar dat is gewoon een grappig dansje
  1. KIJK. “Er mag iets meer pit inzitten”: boer Bert weet al na één date of een vrouw bij hem past of niet
    Play
    tv

    KIJK. “Er mag iets meer pit inzitten”: boer Bert weet al na één date of een vrouw bij hem past of niet

    Vlasser Bert (28), die in de vorige aflevering van ‘Boer zkt vrouw’ werd geïntroduceerd, mag opnieuw op date. Zijn eerste afspraakje met Isaline was niet meteen een succes, maar misschien valt Celine wel in de smaak. Bert is wel een believer van liefde op het eerste gezicht, en dus moet de vonk voor hem meteen overslaan. De boot waarin hij Céline mee op date neemt, heet ‘Sjansaar’. Zou het een metafoor kunnen zijn voor Bert vandaag?
  2. Na een onderbreking van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux
    PREMIUM
    royalty

    Na een onderbre­king van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux

    Het oudste luxe lederwarenhuis ter wereld is Belgisch. Straffer nog: het is zelfs een jaartje ouder dan het koninkrijk België zelf. Delvaux werd opgericht in 1829 en werd al in 1883 bekroond tot hofleverancier. Geen wonder dus dat vele leden van de koninklijke familie er grote fan van zijn: koningin Paola en prinses Claire worden regelmatig met een chique handtas van Delvaux gespot, en tijdens haar recente VN-reis naar Ivoorkust verscheen koningin Mathilde ook met een Delvaux-tasje. Opmerkelijk, want dat was alweer een tijd geleden. Bloeit een oude liefde weer op?