Joe Biden noemde zijn Russische collega Vladimir Poetin een "moordenaar".
Volledig scherm
Joe Biden noemde zijn Russische collega Vladimir Poetin een "moordenaar". © AFP

Moskou reageert woedend op Bidens uitspraken over “moordenaar” Poetin, Russische president wil snel videobellen

Het Kremlin heeft met verbazing kennisgenomen van enkele opmerkelijke uitspraken van Joe Biden. De Amerikaanse president zei aan een nieuwszender dat Poetin ‘een moordenaar’ was en beloofde dat Rusland een ‘prijs zal betalen’ voor vermeende bemoeienis met de verkiezingen. Volgens het Kremlin wil Biden de relatie tussen Moskou en Washington ‘duidelijk niet verbeteren’. “In de geschiedenis van de Russisch-Amerikaanse betrekkingen waren er nog nooit uitspraken zoals die van Biden. Nooit is iets voorgevallen zoals dit.’’

69 reacties

  • Serge Vanruysseveldt

    3 jaar geleden
    Hier wordt nogmaals bevestigd welk een super mens Trump wel was. Een man die de economie een duw jn de rug gaf, en vrede op het oog had. Met Biden gaan we weer de kant op van haat, onverdraagzaamheid naar andere landen en eigen burgers.
  • Guy Stanbel

    3 jaar geleden
    Politici hebben toch weinig goeds te brengen dan elkaar het leven zuur te maken. De mensen die gewoon gelukkig willen leven zijn hier de speelbal en worden onderdrukt om dit ook als inzet te blijven... Wanneer gaat men over heel de wereld een eisen dat ze werk verrichten voor de mensheid en niet voor het geldgewin en macht?! Het volk heeft altijd de macht, tenminste als de onderdrukking middelen ook daar naar handelen: politie en leger. Doe wat juist is!
  • Carin Desmet

    3 jaar geleden
    Ze gaan weer beginnen de US voor hun wereldmacht. US een land die is afgenomen van indianen door emigranten. Hopelijk loopt Europa weer niet achter hen als een schoothondje. Door US zijn er hier aanslagen geweest vergeet dit niet. Omdat België en Frankrijk snel hen helpen schieten in het oosten. En dit allemaal om olie en macht voor US.
  • raymond van der craen

    3 jaar geleden
    De VS moet zich eens niet meer zoveel met andermans interne zaken.Amerika begint zowat met iedereen overhoop te liggen, China, Rusland, Noord-Korea, Iran, het Midden-Oosten terwijl ze zelf niet naar de mensenrechten kijken, zie maar hoe ze in eigenland een hele bevolkingsgroep discrimineren en kinderen en ouders van vluchtelingen scheiden. Die Amerikanen moeten stilaan beseffen dat ze geen politieman in de wereld meer zijn.
  • Roger Poot

    3 jaar geleden
    Biden = diplomatieke nul.