Beeld van de vaccinatiecampagne in het Verenigd Koninkrijk. Een vrouw krijgt in de tot vaccinatiecentrum omgetoverde kathedraal van Lichfield een prikje met het AstraZeneca-vaccin.
Volledig scherm
Beeld van de vaccinatiecampagne in het Verenigd Koninkrijk. Een vrouw krijgt in de tot vaccinatiecentrum omgetoverde kathedraal van Lichfield een prikje met het AstraZeneca-vaccin. © AFP

Van Ranst: “Nu onmiddellijk verstrengingen nodig” - Lockdown in 16 Franse departementen, waaronder Parijs

In ons land raken gemiddeld dagelijks weer meer dan 3.000 mensen besmet het coronavirus, terwijl de aanhoudende daling van het aantal nieuwe overlijdens stagneert. Morgen vindt daarom - vroeger dan gepland - een digitaal Overlegcomité plaats. Daarnaast herhaalde het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) deze namiddag in een nieuw advies dat het AstraZeneca-vaccin “veilig en effectief” is.

22 reacties

  • Walter Bar

    3 jaar geleden
    Deze situatie is enkel te wijten aan de privé. Zij houden zich niet aan de regels en droppen hun kinderen op school. Geen enkel respect voor de helden van deze crisis: zorg en onderwijs.
  • Dominique Goens

    3 jaar geleden
    1 maand lockdown om stijging te voorkomen.
  • Jan vanderwallen

    3 jaar geleden
    Veel meer kan je niet doen vrees ik, tenzij de scholen sluiten.
  • Freddy Madou

    3 jaar geleden
    Ik zou de kapsalons terug sluiten., iedereen zijn haar is terug in de plooi gelegd.
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 jaar geleden
    Onmiddelijk verstrengen zoals vorig jaar? Maw Paasverlof in zicht, buitenland mag niet en dan terug als in 2020 de 2e verblijver over gans België verbieden? Hou beter de grenzen toe. Want vorig jaar stikte het aan de kust van buitenlanders.