REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Zeewier in voer kan methaanuitstoot van boerende koeien met 82 procent verminderen

Boerende koeien zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de totale uitstoot van broeikasgassen op onze planeet. Eén manier om de uitstoot van methaangassen door herkauwers terug te dringen is zeewier te stoppen in hun voer. Uit nieuw onderzoek blijkt dat hun boeren dan tot 82 procent minder methaangassen de lucht inblazen.

1 reactie

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Misschien heeft dat zeewier een belangrijke functie in de oceaan. En zorgt op grote schaal oogsten voor een andere belangrijke verstoring. Is dat ook onderzocht.
  1. “In deze stad riskeer je tot 50.000 euro boete als je kat een zeldzame vogel doodt: is de avondklok voor katten een goed idee?
    PREMIUM

    “In deze stad riskeer je tot 50.000 euro boete als je kat een zeldzame vogel doodt: is de avondklok voor katten een goed idee?

    De Nederlandse gemeente Houten vraagt baasjes om hun katten ’s avonds binnen te houden, vooral tijdens het broedseizoen van weidevogels. Poezen richten immers ernstige schade aan in het vogelbestand. En een Duits stadje heft zelfs een fikse boete als je kat bijvoorbeeld een kuifleeuwerik doodt. Ecoloog Chris Smit en kattendeskundige Liesbeth Puts leggen uit waarom die regels er komen en wat je als baasje kunt doen. “Sommigen denken dat hun kat per se ’s nachts naar buiten moet. Maar dat hoeft helemaal niet.”
  2. KIJK. "Dit kan dodelijk zijn": groep jongeren haalt berenwelpen uit boom om er selfies mee te maken

    KIJK. "Dit kan dodelijk zijn": groep jongeren haalt berenwel­pen uit boom om er selfies mee te maken

    In de Amerikaanse staat North Carolina heeft een groep jongeren drie berenwelpen uit een boom gehaald om er dan nadien mee te poseren. De drie welpjes leven in het wild en toen hun moeder even niet in de buurt was, zagen de jongeren hun kans. Mensen reageerden geschokt op de beelden. Onder meer Jody Williams, de oprichter van ‘Help Asheville Bears’, een hulporganisatie voor beren in de regio, kan zijn ogen niet geloven wanneer hij de beelden ziet: “Ik voel me slecht voor de onwetendheid van die mensen.”