Thierry Baudet.
Volledig scherm
Thierry Baudet. © ANP

Thierry Baudet vangt bot: FVD krijgt als “grootste winnaar” niet het initiatief in regeringsvorming

Thierry Baudet wil graag het initiatief nemen in de vorming van een nieuwe regering in Nederland. De leider van de rechtspopulistische partij Forum voor Democratie (FVD) gaat van twee naar acht zetels in de Tweede Kamer. "We zijn de grootste winnaar. Volgens mij mogen de grootste winnaars altijd initiatief nemen in de formatie. Het wordt nog spannend", klinkt het. Intussen is echter al beslist om twee verkenners (van de rechts-liberale VVD en het links-liberale D66) de wei in te sturen. 

7 reacties

  • Freddie Lamers

    3 jaar geleden
    De strijd om de winst van de verkiezingen is een strijd die gevoerd wordt door de media. Zij bepalen wie de winnaar wordt. Als ik hier dagen van te voren lees dat Rutte de overwinning gaat halen is dat toch over duidelijk?
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    In Europa moet je de verkiezingen verliezen om in de regering te komen.
  • geert Verschelde

    3 jaar geleden
    Bij ons zouden de partijen VVD en D66 al de kant geschoven worden. De overige partijen zouden een meesterlijk verbond sluiten tegen die partijen, en iemand uit de kleinere partijen zou minister-president worden. Zo is het toch bij ons, of niet soms !
  • Christian Van Loo

    3 jaar geleden
    Het Baudet-bashen door MSM gaat maar door. Merkwaardig. De man heeft sinds zijn overwinning nog niets verklaard. Indien hij niet was aangevallen zoals Fortuyn indertijd had hij waarschijnlijk het initiatief kunnen nemen.
  • Frans Faes

    3 jaar geleden
    Nederland verder de dieperik in.