Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

FOD Economie waarschuwt voor oplichting door middel van ‘whaling’

De FOD Economie waarschuwt voor de opmars van whaling. Daarbij doen oplichters zich voor als iemand die je kent met de bedoeling om je geld te laten storten op hun rekeningnummer. De overheidsdienst geeft enkele tips om de fraude te herkennen en vraagt verder om van elke poging melding te maken.

9 reacties

  • Michele Cornelissen

    3 jaar geleden
    Ik kreeg ook een bericht zogezegd van fod financiën dat ik direct een openstaande factuur moest betalen .na telefoon met de fod bleek dit niet te kloppen .
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Heb ook al een mail gekregen dat ik zou terugkrijgen van de belastingen als ik dan maar mijn gegevens wilde aanvullen, oplichting natuurlijk maar ze gaan wel ver.
  • Ludo Hermans

    3 jaar geleden
    Bespaar je de moeite, niets of niemand is hoe dan ook bereikbaar voor meldingen! Zelf ondervonden, roepen in de woestijn!
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    3 jaar geleden
    Ik geef nooit aan familie of aan mijn kinderen, en als ik het doe is dat uit vrije, ongedwongen, eigen beweging en omdat ik vind dat het nuttig is. Ik zie niet in waarom ik dat nu wel zou doen, omwille van een verzoek via sociale media. Ze weten waar ik woon en kunnen dat ook bij thuis komen vragen.
  • Gerd Peeters

    3 jaar geleden
    Heb ik al twee keer aan de hand gehad, de eerste keer was ik er bijna ingetrapt, een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.