Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

HET DEBAT. Moeten leerkrachten eerder gevaccineerd worden? Dit is jullie mening

Het aantal coronabesmettingen in het onderwijs stijgt fel: 287 personeelsleden bleken vorige week besmet, tegenover 145 in de week ervoor. Gisteren werden nieuwe maatregelen aangekondigd. Ook luidt de vraag opnieuw om het onderwijspersoneel eerder te vaccineren. Eerder vandaag lieten we de experts en enkele politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.

57 reacties

  • Ann Verhaegen

    3 jaar geleden
    Als je op zijn Belgisch aan de volgorde volgens leeftijd begint te prutsen, krijg je gegarandeerd ambras. Want quasi iedereen vindt wel een reden om de andere te passeren
  • Annick Janssens

    3 jaar geleden
    Het aantal vaccinaties per dag opschalen is het enige dat werkt. Iedereen heeft wel een reden die hem of haar prioritair maakt. Het grote probleem blijft het aantal vaccins. Een oplossing zou als zijn om al wat naar de VS wordt uitgevoerd tegen te houden. Zij hebben miljoenen Astra Zenica vaccins op stock, die ze 'nog' niet gebruiken. Hou de Pfizer vaccins tegen en gebruik deze. De VS hanteert het principe eigen volk eerst, dus waarom zou Europa dat niet doen.
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    @Peter Van de Velde: Het doel van de vaccinatiestrategie is de ziekenhuissector te vrijwaren om de continuïteit van de genees- en heelkundige verzorging van de bevolking te garanderen. Vandaar dat de bevoegde overheid eerst het personeel laat inenten en de personen die - volgens de zelfde overheid - dreigen massaal in de ziekenhuizen terecht te komen. De overheid moet voor de rechter slechts bewijzen dat zij een 'redelijk verantwoorde', m.a.w. niet 'de enig juiste' beslissing heeft genomen.
  • Maarten Waegemans

    3 jaar geleden
    Iedereen vind dat hijzelf het verdiend om eerst te komen... wacht toch gewoon allemaal uw beurt af
  • Peter Van de Velde

    3 jaar geleden
    Persoonlijk vind ik de hele vaccinatiestrategie verkeerd. Had men niet beter eerst de hele mobiele en werkende bevolking, de grote verspreiders dus, beginnen vaccineren? Dit zou de viruscirculatie veel eerder hebben kunnen stoppen, de economie niet zo verschroeid hebben als nu en ook mits vaccinatie veel sneller je ouders hebben kunnen opzoeken in wzc. Graag antwoord van iemand?