©  BELGA

Parijs-Roubaix opnieuw in gevaar? Regio in Noord-Frankrijk in lockdown

Krijgen we ook dit jaar geen Parijs-Roubaix door het coronavirus? Vorig seizoen ging de wedstrijd niet door vanwege de uitbraak van de coronapandemie en ook dit jaar komt het coronavirus gevaarlijk dicht bij. De regio Hauts-de-France, in Noord- Frankrijk waar de aankomstplaats van de klassieker ligt, moet immers voor vier weken in lockdown, terwijl Parijs-Roubaix op 11 april op de agenda staat. Al wil dat niet zeggen dat Parijs-Roubaix daarom op de helling staat.

vva, hc

De Franse eerste minister Jean Castex heeft donderdagavond nieuwe maatregelen aangekondigd voor Frankrijk. In 16 departementen, waaronder de regio Parijs en het aan België grenzende Hauts-de-France, geldt vanaf vrijdagavond om middernacht een lockdown. Maar de renners die Parijs-Roubaix rijden, hoeven daarom nog niet te vrezen.

Ook Paris-Nice liep door een departement in Frankrijk dat in lockdown was en ook in Noord-Italië werd/wordt gekoerst terwijl er sprake is van een lockdown. Bij Paris-Nice wijzigde wel een aankomstplaats, maar stoppen met koersen was er niet aan de orde. De verstrengde maatregelen in het Noorden van Frankrijk willen dus zeker niet automatisch zeggen dat Parijs-Roubaix op de helling staat. Profsporten in de buitenlucht zijn bovendien nog steeds toegestaan. Alleen een Parijs-Roubaix afwerken mét publiek zal allicht onmogelijk zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen