In de films kruipt Chris Evans in de huid van Captain America.
Volledig scherm
In de films kruipt Chris Evans in de huid van Captain America. © ap

Captain America valt in nieuwe strip voor het eerst op mannen

ShowbizzIn een nieuwe nog uit te komen stripserie rond Captain America valt de superheld met het bekende, ronde schild op mannen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Marvel dat het personage homoseksueel is. 

5 reacties

  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Dit is politiek correcte manipulatie. Rolmodellen zijn heel belangrijk voor zowel jongeren als volwassenen. Er is niets verkeerd met de natuurlijke norm, en er niets verkeerd met uitzonderingen daarop. In de natuur komt dat ook voor: uitzonderingen, 'afwijkingen' (sorry hoor) van de norm en het normale. Uitzonderingen bevéstigen de regel. Alle normen en vormen dooreen klutsen is verwarrend, deprimerend, onduidelijk en onnodig. De natuurlijke norm als rolmodel voorstellen, is wél nodig.
  • Peter Van de Velde

    3 jaar geleden
    Allemaal goed en wel. Maar gaat er tegenwoordig niet een ietsiepietsie teveel aandacht rond deze thema's? Ik ben er van overtuigd dat dit op termijn averechts effect gaat uitlokken. Zelfs woorden zoals ,,zwart'' en ,,normaal ''worden al onder de loep genomen. Tegenwoordig moet je al extra opletten wat je zegt of je raakt wel ergens een gevoelige snaar...
  • Frank Louman

    3 jaar geleden
    Vind dan een nieuwe superheld uit in plaats van de oude superhelden hun geschiedenis te cancellen.
  • Murielle PROVOST

    3 jaar geleden
    The cancel culture van de woke-generatie gaat door... Triestig. Is het nog normaal en toegestaan om als man op een vrouw te vallen of omgekeerd?
  • Dimitri De Witte

    3 jaar geleden
    Waar gaan we toch naartoe... man man man! Alles moet tegenwoordig politiek correct zijn, alles moet eerst gefilterd worden voor je iets zegt en of je een bepaalde groep nie op de tenen trapt en alles mag gezegd worden tegenwoordig als het maar strookt met wat de meerderheid denkt!