BELGA
Volledig scherm
© BELGA

LIVE. Vlaamse Jeugdraad waarschuwt voor “totale chaos” tijdens paasvakantie - Minister Vandenbroucke: "Vandaag was een tussenstap”

Het Overlegcomité drukt de pauzeknop in voor het buitenplan om het perspectief na de paasvakantie overeind te houden. “We kunnen die versoepelingen op 1 april niet laten doorgaan”, stelde De Croo. Een uitzondering daarop zijn de jeugdkampen, die beperkt worden tot tien deelnemers. Ondertussen zullen er in Vlaanderen volgende week 154.257 vaccins worden toegediend, tien procent meer dan de 140.000 van deze week. De meeste spuitjes zijn bedoeld voor de vaccinatiecentra, waar het vanaf volgende week vooral aan de ouderen in de bevolking is, en voor de ziekenhuizen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.

127 reacties

  • walter vanwanghe

    3 jaar geleden
    Minister Dalle moest ook eens in het nieuws, meer perspectief voor de jeugd zodat ze hun ouders kunnen besmetten, die dan vlugger op intensieve terechtkomen en het verplegend personeel overbelast geraakt zodat deze sector ook uitvalt, of dacht je dat het verzorgend personeel onuitputtelijke is, mijnheer Dalle.
  • M Veo

    3 jaar geleden
    Een deurwaarder is sneller dan een vaccinatie krijgen, daar moet je geen maanden op wachten. Misschien deurwaarders inschakelen ? ;)
  • dretie munkies

    3 jaar geleden
    Pretparken moeten zeker dicht blijven tot na de zomer !
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    VDB bedoelde: we hebben een visje gegooid om de reacties te kunnen peilen en het volk zo ver te kneden als mogelijk na alle blunders die we reeds geschoten hebben. Definitie van 'perspectief': fictieve datum die onbepaald is. In mensentaal: men kan geen einddatum plakken op iets ongrijpbaars. Maw link met dit woord en 'pandemie' moet worden geschapt uit het woordenboek.
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Als de scholen nu open gaan of sluiten, we horen enkel zagen en klagen! De jeugdraad doet nu of ze de geslagen hond zijn, géén jeugdkampen en het probleem is opgelost, dan moet mevrouw snottebel niet meer opdraven op TV. Politici zijn onbekwaam, zij moeten weten dat wanneer je iemand een cadeautje geeft (perspectief biedt) het ongeduld enkel toeneemt. Ze behandelen 'de burger' zoals ze de bevolking steeds denigrerend noemen als kleine kinderen die tevreden zijn met een lollie. Grow up guys!