© Vanity Fair

Melania Trump op cover Vanity Fair Mexico veroorzaakt rel op sociale media

De kersverse

first lady

Melania Trump (46) prijkt in februari op de cover van de Mexicaanse Vanity Fair en ‘eet’ diamanten. Velen vinden de foto ongepast en uiten hun ongenoegen via de sociale media.

vwh

Op de bewuste cover draait Melania diamanten juwelen rond haar vork alsof het spaghettislierten zijn. De cover straalt rijkdom uit en dat zint veel Mexicanen niet omdat een groot deel van de bevolking in hun land in armoede leeft. Daarbij komt het feit dat haar man Donald Trump tijdens zijn eerste week als Amerikaans president getekend heeft om de veelbesproken muur te bouwen tussen Mexico en de Verenigde Staten. Er is grote spanning tussen de landen omdat Trump wil dat Mexico de bouw van de muur volledig financiert.

© Vanity Fair

“Bedankt Vanity Fair om Melania Trump op de cover te zetten. Dit is een goed voorbeeld van de empathie, het patriottisme en de intelligentie van jullie redacteurs”, schreef de bekende Mexicaanse schrijfster en activiste Denise Dresser cynisch op Twitter. "Er staat geen limiet op de domheid van Vanity Fair", schrijft ene Valeria Tirado. Ook reacties als " De ergste cover ooit. Wat een schande" en "Denk je echt dat iemand dit zal kopen", passeerden al de revue. Sommige twitteraars eisen dat het blad met verontschuldigingen komt voor deze 'flagrante misstap'.

Het bijhorende interview in het modeblad gaat over de Sloveense roots van Melania en haar relatie met Trump, maar het is niet nieuw. Het verscheen in april vorig jaar al in het Amerikaanse blad GQ, een onderdeel van dezelfde mediagroep. Ook de foto is oud. Hij werd in 2011 gemaakt om de juwelenlijn van mevrouw Trump te promoten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer