Direct naar artikelinhoud
Blijf op de hoogteOverlegcomité

Overlegcomité zit vanmiddag samen over maatregelen en verstrengingen: zo blijft u op de hoogte

De app van De Morgen.Beeld dm

Een strengere avondklok? Geen buitenactiviteiten in de paasvakantie? In een context van stijgende besmettings- en opnamecijfers buigt het Overlegcomité zich op dit moment over eventuele verstrengingen van de maatregelen. We leggen uit hoe u heel de dag op de hoogte blijft via De Morgen.

Wat staat er te gebeuren?

Sinds 15 uur zit het Overlegcomité bijeen, met daarin de toppers van alle regeringen van het land. Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) geven na de vergadering normaal gezien een persconferentie om de bevolking te informeren. Die kunt u in deze liveblog volgen of bekijken.

Wat ligt er op tafel?

Amper een week geleden leken nog versoepelingen in de maak, maar de situatie is vandaag helemaal anders. Nu zal het Overlegcomité eerder over verstrengingen beslissen. Enkele van de opties: een week afstandsles voor het volledige onderwijs, strengere regels rond mondmaskers, een strengere avondklok en het sluiten van niet-essentiële winkels op drukke plaatsen. Ook de activiteiten voor kinderen en tieners tijdens de paasvakantie komen in het vizier.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Alle ontwikkelingen kunt u de hele dag in onze liveblog volgen.

Download hier de app van De Morgen en krijg een melding wanneer de persconferentie begint. Geen tijd om te kijken? Krijg via onze app als eerste een bericht over de herziene maatregelen. Zo hoeft u niets te missen.

Of laat hieronder uw e-mailadres achter voor de breaking-nieuwsbrief van De Morgen en krijg een bericht in uw mailbox:

19 maart 2021