Oud-premier Sophie Wilmès (MR).
Volledig scherm
Oud-premier Sophie Wilmès (MR). © RV

Oud-premier Wilmès: “Huidige verdeling van de bevoegdheden is niet adequaat om crisis te beheersen”

 “Het is duidelijk dat de huidige verdeling van de bevoegdheden, met name op vlak van gezondheid, niet adequaat is om een dergelijke crisis te beheersen”. Dat heeft voormalig premier en minister van Buitenlandse Zaken vrijdag gezegd in de coronacommissie van de Kamer, waar ze tekst en uitleg kwam geven over het verloop van de pandemie in ons land. “Dit moet op de tafel van de staatshervorming komen”, voegde ze er aan toe.

33 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Wat toen was is nu nog nog. Eigenlijk valt ze niet uit de toon. Men kan onze zes regeringen niet kwalijk nemen dat ze te creatief, intelligent en daadkrachtig zijn. Zo moeten er bijvoorbeeld geen opbod of privileges zijn bij de inentingen. Maar men had op zijn minst kunnen beslissen om eerst een grote gemeente nagenoeg volledig te vaccineren. Het zou dan veel sneller duidelijk worden wat het resultaat er van is en of die gewenste groepsimmuniteit ontstaat. En later of ze blijft.
  • Bart Schellens

    3 jaar geleden
    Land splitsen. Vlaanderen is het enige niveau dat werkt.
  • Patrick Van Londersele

    3 jaar geleden
    Ze moet niet veel zeggen want bij de voostelling van haar partij waren en 500 mensen in een grote zaal aanwezig zonder mondmasker.
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Alles wat niet werkt in België daar staan liberalen aan het hoofd, dat kan toch geen toeval zijn.
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Mevr Wilmes, zal achter de schermen eens goed lachen, zij heeft een mooi loon en nu nog beter betaald.