Bart Somers en Sihame El Kaouakibi bij haar lancering in 2019. ©  belga

Somers sluit comeback van El Kaouakibi niet uit: “Geen spijt van haar lancering”

“Waarom zou ik spijt hebben dat ik Sihame El Kaouakibi heb binnengehaald?” Dat zegt Vlaams minister van Samenleven Bart Somers in een interview met De Morgen. Somers wordt gezien als de man die de in opspraak gekomen oprichtster van jongerenbeweging Let’s Go Urban, heeft geïntroduceerd op het politieke toneel. Hij gelooft nog steeds dat de toekomst van El Kaouakibi in de partij en de politiek niet noodzakelijk ten einde is.

Bron: De Morgen

Het leek een gouden zet, toen Bart Somers Sihame El Kaouakibi binnenloodste bij Open Vld met oog op de regionale verkiezingen van 2019. Toen de bom losbarstte rond mogelijke financiële malversaties bij Let’s Go Urban leek die zet als een boomerang terug te keren naar Somers. Maar de voormalige burgemeester van Mechelen heeft naar eigen zeggen nog geen seconde spijt gehad van de lancering van de Antwerpse onderneemster. “Sihame is iemand die een positief verschil heeft gemaakt in het leven van veel jonge mensen. Ze heeft een authentiek, liberaal verhaal en maakt van diversiteit iets positiefs. [...] Als je zo’n iconisch figuur kan binnenhalen, dan ben je gewoon blij. Ik blijf daarbij”, zegt Somers in een interview in De Morgen.

Somers zegt zich niet te hebben weggestoken toen zijn poulain ruim een maand geleden onder vuur kwam te liggen. “In het begin ging de discussie over een aantal privébedrijven van Sihame waar ik absoluut geen zicht op had, dus ik kon daar weinig over zeggen. Ik heb wel altijd gezegd dat Sihame onschuldig is tot het tegendeel bewezen wordt. Ze moet alle kansen krijgen om zich te kunnen verdedigen.”

Als El Kaouakibi die kansen grijpt om zich te verdedigen, ziet Bart Somers absoluut geen graten in een mogelijke politieke comeback. “Als ze de aantijgingen kan weerleggen, dan is dat haar rehabilitatie. Ik hoop oprecht voor haar dat het lukt.”

LEES OOK. Nieuwe raad van bestuur Let’s Go Urban reikt de hand aan stadsbestuur

 joro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER