Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in gesprek met HLN Live-journalist Stijn Defoirdt.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in gesprek met HLN Live-journalist Stijn Defoirdt. © HLN Live

Van Ranst pleit voor korte maar strenge lockdown: “Noodrem aantrekken om volledige lockdown te vermijden”

Politici en experts maken zich ernstig zorgen over de stijgende coronacijfers. In de ziekenhuizen werden de voorbije drie dagen telkens meer dan 200 mensen met Covid-19 opgenomen. Om het tij te doen keren, is er niet veel tijd, waarschuwt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) bij HLN Live. Hij hoopt dat het Overlegcomité vandaag een pakket aan maatregelen samenstelt dat op korte termijn effect heeft.

251 reacties

  • Joris De Crom

    3 jaar geleden
    Joris De Crom Al wat lock down is het nieuw woord voor wij weten het niet, durven niets ook we durven niets. Radicaal van strategie veranderen vaccinaties eerst het zorg personeel en de contact beroepen en wie niet van hus uit kan werken.
  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    Het is n-va die steeds op de rem staat in het overlegcomité als er verstrengingen nodig zijn.
  • Lucien De Saedeleer

    3 jaar geleden
    Een regering waar het grootste gedeelte van Belgie niet voor gekozen heeft. Onbekwame mensen die het voor het zeggen hebben. Zakkenvullers en postjes pakken. Mensen gebruik Uw verstand bij de volgende verkiezing.
  • denis vermesen

    3 jaar geleden
    niets helpt(zie vorige maatregelen hier,maar ook spanje,italie,enz.)en doe alles gewoon open,zodanig dat de sterkste overleven en de bevolking op 'n natuurlijke wijze terug verminderd en waarom komen er zoveel virologen aan 't woord?Hebben die niets beter te doen?wawadde datte,want nu gaat onze economie volledig kapot en loopt 't onderwijs 'n onnoemelijke schade op(als men de scholen zouden sluiten),dat in 10 jaar niet meer in te halen is
  • Johan Goris

    3 jaar geleden
    Eerst moeten de virologen de volledige waarheid zeggen en dan kunnen we over een lockdown spreken. Wat zijn de mensen die nu in de ziekenhuizen terechtkomen? 50% jonger dan 48. Dat is niet goed, maar onvolledige info. Zijn deze mensen reeds besmet geweest? Of waren het juist mensen die zeer voorzichtig geweest zijn in de eerdere golven? Hebben ze toch een risicofactor? En geef nu ook toe dat er al heel veel mensen reeds geïnfecteerd werden: meer dan 50%, waarschijnlijk meer dan 70%.