REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Duitsers boeken massaal vakantie naar Mallorca nadat regering eiland van risicolijst schrapt: honderden extra vluchten, Spanjaarden razend

Er is in Duitsland een massale run ontstaan op vakanties naar Mallorca. Dat volgt op een beslissing van de Duitse regering om het Spaanse eiland samen met Ibiza, Menorca en enkele andere delen van Spanje en Portugal van de lijst van risicogebieden te halen omdat de coronacijfers er flink teruggedrongen zijn. Luchtvaartmaatschappij Eurowings alleen al biedt in de paasvakantie driehonderd extra vluchten aan. De Spanjaarden op het vasteland reageren razend. Zelf mogen ze niet naar Mallorca omdat ze in lockdown zitten.

41 reacties

  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Die zullen wel overal hun botten aan vegen ,Duitsers in verlof dat wordt zuipen gelukkig dat de Britten nog op kot zitten dan was het hek helemaal van de Dam de Spanjaarden zullen de gevolgen wel voelen jammer voor hen
  • Ben van Antwerpen

    3 jaar geleden
    1 zaak is heel duidelijk geworden in heel dit corona-gedoe. Europa is een compleet volledig overbodige instelling waar maar plaats is voor 1 ding, namelijk GELD.
  • Carl Op de Beeck

    3 jaar geleden
    Degenen die aan dit toerisme verdienen zijn ook vooral Duitsers aangezien zij volop vastgoed gekocht hebben aldaar en verhuren via Airbnb (zo betalen ze ook geen belastingen op deze inkomsten).
  • Alain Catry

    3 jaar geleden
    Dat is enkel om problemen en grote frustraties te creëren ! Komaan zeg waar is Europa ?
  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    Maar de Belgen mogen zelfs niet een inkopen gaan doen over de grens.