Sophie Wilmès was niet fysiek aanwezig in de coronacommissie van de Kamer.
Volledig scherm
Sophie Wilmès was niet fysiek aanwezig in de coronacommissie van de Kamer. © BELGA

Oppositie niet mals over rol van Wilmès in coronacrisis: “U was geen kapitein, zelfs vandaag kijkt u nog toe hoe schip zinkt”

"Er was toen geen kapitein op het schip. En ook vandaag heb ik geen kapitein gezien, eerder een toerist die toekijkt hoe het schip aan het zinken is." De oppositie was vandaag niet mals over de rol van voormalig premier Sophie Wilmès (MR) tijdens de coronacrisis vorig jaar. "Ook de gemeenschappen hadden bevoegdheid. Naar elkaar wijzen houdt geen steek", luidde de repliek bij de meerderheid.

42 reacties

  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Beste politica van vorig jaar, zij die nergens te bespeuren waren tijdens de coronacrisis komen nu makkelijke kritiek geven, dit soort populisten zijn nu eenmaal populair in Vlaanderen
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Met NVA of VB hadden we zelfs geen rubberbootje, wel veel gebakken lucht
  • Andy Van de velde

    3 jaar geleden
    De kapitein en zijn bemanning is al lang van het zinkende schip gesprongen in een reddingsboot en het gepeupel laten ze rustig verdrinken...
  • Pedro Vanbesien

    3 jaar geleden
    Het was toch Wilmes die het durfde het roer in handen nemen. Gemakkelijk om Wilmes de schuld te geven en zijn handen daarna in onschuld te wassen. Daarbij,de NVA lust Wilmes rauw. We mogen al blij zijn dat de NVA niet aan het bewind zit.
  • Michel Jacobs

    3 jaar geleden
    Ik herinner mij vooral dat ze het puin dat De Block achterliet, direct is beginnen te ruimen en dat hebben we in de kliniek ook gevoeld, gelukkig maar, anders was het nog een pak erger geweest.Maar de beste stuurlui staan natuurlijk aan wal en in de oppositie.