Eurocommissaris voor Justitie Didier Reynders.
Volledig scherm
Eurocommissaris voor Justitie Didier Reynders. © Photo News

Europa vraagt datum voor opheffing Belgisch reisverbod

De Europese Commissie verwacht een einddatum voor de opheffing van het verbod op niet-essentiële reizen. Dat heeft eurocommissaris voor Justitie Didier Reynders vandaag onderstreept in een gesprek met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

32 reacties

  • christiane dewaele

    3 jaar geleden
    Er is in Belgie enkel een reisverbod voor mensen met alleen een Belgisch ID. Buitenlanders die in Belgie wonen en halve Belgen met 2 nationaliteiten kunnen onbeperkt reizen. Dus Unia waar blijf je ? Anderzijds Belgie moet zijn grenzen openen, maar grenzen sluiten tussen bepaalde regio's kan dus wel als de buitengrens maar open blijft. Waar zit de logica ?
  • Henri MERTENS

    3 jaar geleden
    Nu begrijp ik waarom het UK Europa heeft verlaten
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Tot welke partij hoort deze weer? Zal geen toeval zijn dat men via Europa de druk probeert op te voeren! En als het dan toch moet kunnen, testen voor afreis en testen bij aankomst. Indien positief, in quarantaine in leger kazernes die bewaakt worden zodat de plan trekkers zich wel aan de regels zullen moeten houden, en op eigen kosten! Als men dit voor vluchtelingen kan organiseren, dan moet dit ook lukken voor Belgen toch?. De goesting om te reizen zal dan wel snel verdwijnen.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Dit tart toch elke verbeelding!
  • van roy jozef

    3 jaar geleden
    Hoe zou hij praten als hij op die stoel zou zitten van De Cro? Helemaal anders denk ik de wind haan. Nu hij praat over vrij reizen is de Europese unie inneens goed genoeg bij velen.