Yves Peeters, de directeur van Bobbejaanland in Lichtaart, vindt het jammer dat de pretparken dan toch niet open mogen, maar is niet verrast door de beslissing.
Volledig scherm
PREMIUM
Yves Peeters, de directeur van Bobbejaanland in Lichtaart, vindt het jammer dat de pretparken dan toch niet open mogen, maar is niet verrast door de beslissing. © Peter Vanderveken

Van ontgoocheling tot woede, pretparken reageren op verlengde sluiting: “We hadden net 300.000 euro geïnvesteerd om alles coronaveilig te laten verlopen”

Wie plannen had om tijdens de paasvakantie met de kinderen in een rollercoaster te kruipen, is eraan voor de moeite. Het Overlegcomité heeft beslist dat de deuren van de pretparken alsnog dicht moeten blijven. Een zware domper voor de pretparkbazen, zowel op mentaal als financieel vlak. “Ik heb vandaag traantjes zien vloeien bij ons personeel. Zo klaar waren we om coronaproof volk te ontvangen”, klinkt het bij Plopsaland. Ook in Bobbejaanland, Bellewaerde en Walibi overheersen ontgoocheling en zelfs woede. 

  1.  Meubelverkoper die zich voordeed als ‘Italiaanse adonis’ op Tinder vrijgesproken van verkrachting: “Slachtoffer had blinddoek meermaals kunnen afdoen”
    PREMIUM
    UPDATE

    Meubelver­ko­per die zich voordeed als ‘Italiaanse adonis’ op Tinder vrijgespro­ken van verkrach­ting: “Slachtof­fer had blinddoek meermaals kunnen afdoen”

    Een 47-jarige Marokkaanse man uit het Antwerpse is vrijgesproken voor de verkrachting van een 46-jarige vrouw die hij op Tinder had leren kennen. Zij dacht dat ze met een aantrekkelijke Italiaanse zakenman - 1m89, fitness, salsa, vrijgezel - had afgesproken, afgaande op zijn gespierde profielfoto. Hun ontmoeting, geïnspireerd op Fifty Shades of Grey, onthulde de ware identiteit van haar mysterieuze date. De aanklager had twee jaar celstraf gevorderd omdat de man een list had gebruikt voor de seksdate. De rechtbank zag dat dus anders.
    Antwerpen, Stad Brussel
  2. Slechtziende kinderen ontdekken verschillende sporten tijdens BrailleDay in Jette: “Bij het boogschieten hebben we al in de roos geschoten”
    PREMIUM

    Slechtzien­de kinderen ontdekken verschil­len­de sporten tijdens BrailleDay in Jette: “Bij het boogschie­ten hebben we al in de roos geschoten”

    De Omnisportzaal van Jette stond dinsdag helemaal in het teken van BrailleDay. Slechtziende kinderen werden uitgenodigd voor een avontuurlijke dag vol sport. Van boogschieten en muurklimmen tot judo: geen obstakel bleek te groot. “We willen de kinderen laten zien dat ondanks hun visuele beperking er, met de juiste aanpassingen, mogelijkheden zijn om te sporten”, aldus Marie-Jeanne van de Brailleliga.
    Stad Brussel