Na moord op David Polfliet nog acht andere leden van zelfde jongerenbende opgepakt

Naast de drie aanhoudingen voor de moord op David Polfliet, twee weken geleden in Beveren, zijn nu nog eens acht leden van dezelfde jongerenbende opgepakt voor het bestelen van homoseksuele slachtoffers. Dat meldt HLN en is aan onze redactie bevestigd. Onder hen ook de meerderjarige broer van één van de drie. De zeven andere arrestanten zouden minderjarig zijn.

Het lichaam van kraanman David Polfliet (42), openlijk homoseksueel, uit Sinaai bij Sint-Niklaas werd zaterdag 6 maart gevonden in een park naast de spoorlijn ter hoogte van de Lesseliersdreef. De man was zwaar toegetakeld en had verschillende fatale messteken toegediend gekregen. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door de drie minderjarige verdachten waarna men hem wilde beroven. Toen hij tegenstand bood werd hij neergestoken.

Drie minderjarigen werden in de dagen nadien opgepakt. Het gaat om de 17-jarige R.P. uit Antwerpen, de 17-jarige K.B. uit Verrebroek en een 16-jarige L.N. uit Kieldrecht. Het was die laatste die via de datingapp een afspraakje geregeld zou hebben met het slachtoffer. Het trio werd opgesloten in de jeugdgevangenis in Everberg.

De speurders hebben sindsdien niet stilgezeten. In de afgelopen dagen zijn nog eens acht jongeren van dezelfde bende opgepakt en opgesloten. Zij zouden ook afspraakjes gemaakt hebben met homo’s om hen te beroven, de politie zou weet hebben van minstens twee andere feiten. Met de moord op David Polfliet zouden de acht - voor zover geweten - niks te maken hebben. Ze pleegden andere feiten. “De bende”was ook niet echt gestructureerd, het ging om een losse vriendengroep die kattenkwaad uithaalde. Maar het werd steeds erger”, zegt een bron. Het gaat ook niet om gaybashing in de strikte zin van het woord. “Ze haten geen homo’s. Ze zagen hen gewoon als makkelijke slachtoffers”. Ook de broer van één van de moordverdachten zou gearresteerd zijn, zo vernamen we nog.

LEES OOK. Moord op David in Beveren. Advocaten familie: “Nog te voorbarig om te spreken van een haatmotief”

(cds/bfs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen