Direct naar artikelinhoud
NieuwsZaak-El Kaouakibi

Gerechtelijk onderzoek geopend naar vzw Let’s Go Urban: onderzoeksrechter aangesteld

Sihame El KaouakibiBeeld BELGA

In het dossier van Let’s Go Urban van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) is een onderzoeksrechter aangesteld om de hele zaak te bekijken. ‘De twee lopende onderzoeken zullen gebundeld en onderzocht worden’, zegt woordvoerder van het Antwerpse parket Kristof Aerts.

Het gerechtelijk onderzoek zal zich toespitsen op twee lopende onderzoeken. Het parket van Antwerpen opende begin februari een onderzoek naar mogelijke fraude bij vzw Let’s Go Urban (LGU), nadat uit een forensische audit was gebleken dat er een boekhoudkundig kluwen tussen de vzw en de eigen bedrijven van El Kaouakibi bestond. Daarnaast zal ook de klacht van El Kaouakibi zelf onderzocht worden. Zij diende tegen een ex-bestuurslid een klacht in wegens valsheid in geschrifte en informaticafraude.

“Ik heb ontdekt dat documenten die betrekking hebben op besprekingen van de raad van bestuur op onrechtmatige wijze werden aangepast en/of verwijderd”, meldde ze in een schriftelijke reactie. “Ik heb redenen om te geloven dat een ontslagnemend lid van de raad van bestuur hierbij betrokken is.” Daarnaast verklaarde ze ook dat ze “het slachtoffer werd van externe hacking, waarbij een medewerkster van LGU onrechtmatig geprobeerd heeft om zichzelf toegang te verschaffen tot een aantal belangrijke documenten”.