© AP

Jelena Peeters 8e in B-groep op 1500m

Jelena Peeters is zaterdag op de wereldbekermanche schaatsen in Berlijn achtste geworden in de B-groep van de 1500 meter. Met 2:01.56 liet ze zien dat ze langzaam in vorm begint te komen.

Ook voor de 31-jarige Peeters vormt de wedstrijd in de Duitse hoofdstad de laatste test voor de wereldkampioenschappen afstanden, over minder dan twee weken in Zuid-Korea. De rijdster uit Wuustwezel zal daar op de lange afstanden starten.

Met de Duitse Bente Krraus had Peeters op de 1500 meter een tegenstander, die uit de schaduw van haar landgenote Claudia Pechstein wil komen. Met bijna 45 jaar is Pechstein nog steeds de beste Duitse schaatsster en Kraus wil daar wel een einde aan maken.

Peeters en Kraus gingen lang bijna gelijk op, met een lichte voorsprong voor de Belgische. In de laatste ronde verloor Peeters echter te veel snelheid, waardoor Kraus de rit kon winnen. Door de zware omstandigheden in de vrieskoude hal van Hohenschönhausen waren slechts twee vrouwen in staat onder de tweeminutengrens te duiken. De Chinese Mei Han won in 1:59.55.

Op de 1000 meter voor B-rijders bij de mannen eindigde Mathias Vosté dit keer onderin de middenmoot. Vosté werd 23e (op 33) in 1:12.63. De Nederlander Ronald Mulder won in 1:10.47.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer