Het vaccin van Janssen Pharmaceutica, de Belgische dochteronderneming van Johnson & Johnson.
Volledig scherm
Het vaccin van Janssen Pharmaceutica, de Belgische dochteronderneming van Johnson & Johnson. © Janssen

Johnson & Johnson levert eerste vaccins midden april: “Dit kan de verminderde leveringen van AstraZeneca goedmaken”

Johnson & Johnson zal vanaf 16 of 17 april starten met de eerste leveringen van het Janssen-vaccin aan ons land, zo heeft de taskforce Vaccinatie aangekondigd. “Het leveringsschema wordt in de eerste helft van komende week verwacht. “Op basis van de huidige informatie zullen we op 1,4 miljoen dosissen kunnen rekenen in het tweede kwartaal”, klinkt het. 

61 reacties

  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    Dat vaccin kan men zelfs in een gewone koelkast bewaren en behoeft slechts één prik.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    De Astra Zeneca rommel zou m'n beter afschaffen, nu weet je waarom deze ook de goedkoopste is, daarom klampt België zich hier ook aan vast, het moet zo goedkoop mogelijk blijven.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Het probleem is er één waarbij je bloed niet stolt (wat ook gevolg kan zijn van bloedverdunners), je bloedplaatjes bijna volledig afgebroken worden en je toch bloedklonters krijgt, Lisa Carpentier. Bloedverdunners beschermen je dus niet extra. Het ITP trombose syndroom is er één dat je krijgt door een overreactie van je immuunsysteem. Kan ook voorkomen bij auto-immuunziekten of ook virale en bacteriële infecties. Het vaccin geeft je immuunsysteem een extra boost en kan ook de oorzaak worden.
  • willy staes

    3 jaar geleden
    als ze nu eens contractbreuk doen met A Z en alles bestellen bij j&J en Phizer . De Britten moeten steeds anders doen als de rest .
  • Mark Vrijdaghs

    3 jaar geleden
    Niet te hard op rekenen. Farmabedrijven doen wat Europa betreft, juist hun goesting en komen gemaakte afspraken niet na. Enige remedie: torenhoge boetes opleggen en patenten afnemen.