De brand verwoestte een deel van een uitgeverij.
Volledig scherm
De brand verwoestte een deel van een uitgeverij. © Facebook

Feestende jongeren veroorzaken brand waarbij duizenden boeken in rook opgaan

BinnenlandBij een hevige brand in de nacht van vrijdag op zaterdag in een gebouw van uitgeverij Weyrich in Longlier, in de provincie Luxemburg, is zowat honderd kubieke meter aan boeken in rook opgegaan. Dat meldt het parket van Luxemburg.

10 reacties

  • Mari?tte De Vos

    3 jaar geleden
    Boetes? Veel kans dat ouders er voor opdraaien. De boete 'afwerken' heeft hoogstwaarschijnlijk meer nut.
  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Een jaar gaan kuisen in de ziekenhuizen, de was doen en andere klussen. Plus de boeken vergoeden. Dat zal andere koek zijn.
  • Cem Kilic

    3 jaar geleden
    Dag Jan Toeter, ik zou zeggen: spreek voor jezelf :) ik heb geen kwajongensstreken uitgehaald, enkel in een boom geklommen.
  • An Peeters

    3 jaar geleden
    Jan, ik deed zo'n dingen toch nooit in mijn jeugd. Dit zijn geen kleine akkefietjes meer. Die vergelijking gaat niet op.
  • jan toeter nuitje

    3 jaar geleden
    En we zijn weer collectief onze eigen jeugd vergeten. We hebben bijna allemaal wel ooit ergens gezeten waar we niet hoorden om iets uit te steken. De meesten hebben het geluk gehad dat er niets gebeurd is. Deze jongens hebben pech gehad. Dat maakt hun geen criminelen die jaren opsluiting verdienen. Schade dient vergoed te worden, dat zeker. Maar om ze daarbovenop nog te zegenen met "torenhoge" boetes, daar is volgens mij niemand mee gebaat. Een toepasselijke strenge werkstraf is productiever.
  1. Slachtoffers seksueel misbruik Katholieke Kerk eisen herstelfonds: “Genoeg van spelletjes op onze kap”
    PREMIUM
    25

    Slachtof­fers seksueel misbruik Katholieke Kerk eisen her­stelfonds: “Genoeg van spelletjes op onze kap”

    De Katholieke Kerk of de Belgische staat moeten de slachtoffers van seksueel geweld financieel vergoeden. Dat eist een ruime delegatie slachtoffers die gisteren in Gent samenkwam. Jan Van Pelt (75), slachtoffer en getuige in de documentaire ‘Godvergeten’, legt uit waarom. “Ik ken mensen van 65 jaar en ouder die nog altijd antidepressiva slikken ten gevolge van wat ze een halve eeuw geleden hebben ondergaan. Die mensen verdienen gerechtigheid.”
  2. Veroordeeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedicatie gaven ze hem kalktabletten”
    PREMIUM
    2

    Veroor­deeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedi­ca­tie gaven ze hem kalktablet­ten”

    Ivo Poppe (69) uit Wevelgem werd in 2018 veroordeeld voor vijf moorden, onder wie zijn eigen moeder en schoonvader. Zelf bekende hij er tien tot twintig. Vandaag is ‘de diaken des doods’ opnieuw vrij, zes jaar na zijn veroordeling en na meer dan negen jaar cel. “Door zijn medische toestand is de situatie gewoon onhoudbaar”, vertelt zijn advocaat. Tegen intimi had Poppe het al over euthanasie. Een portret van een seriemoordenaar die als verpleger zelf jarenlang ongevraagd deze levensbeëindiging toepaste “bij dutsen die toch geen leven meer hadden”.