Rhodium is volgens Le Monde vijftien keer duurder dan goud.
Volledig scherm
Rhodium is volgens Le Monde vijftien keer duurder dan goud. © Getty Images/iStockphoto

Rhodium is op dit moment het duurste edelmetaal

Het edelmetaal rhodium, dat de auto-industrie gebruikt om uitstootgassen te filteren, is op dit moment het duurste edelmetaal. Dat schrijft de Franse krant Le Monde. Rhodium is volgens de krant nu vijftien keer meer in trek dan goud, en bijna tien keer duurder dan palladium, en ander soortgelijk metaal dat de autobranche gebruikt.

4 reacties

  • Vital Verstraten

    3 jaar geleden
    @karel van zand: nee, dit heeft NIETS te maken met milieu maar met de vrije markt van vraag en aanbod. Als het toch niets te maken heeft met vraag en aanbod stel ik voor dat u zelf wat Rodium gaat mijnen als u vindt dat de prijs niet correct is. De VRIJE MARKT bepaalt de prijs, enkel in een planeconomie wordt dit door de overheid opgelegd zoals in de EU en de VS waar zij bepalen wat geld kost, zie negatieve rente. Marktmanipulatie noemt men dat.
  • Ernaest Lachaert

    3 jaar geleden
    Ertswinning is zelden een milieu- of menselijk vriendelijk proces. Of het moet klei of zand zijn. Elektrische batterijen kan men tot nu toe niet rendabel laten werken met klei of zand. Hoera we hebben die edelmetalen niet nodig voor een elektrische wagen zijn een maat voor niets. We hebben dan andere grondstoffen nodig voor die batterijen en die zijn ook schaars. Komen dikwijls uit confilct gebieden waar mensen ze delven als slaven.
  • Karl Van der Zande

    3 jaar geleden
    Onder de noemer van het milieu maken ze alles veel en veel duurder
  • peter maas

    3 jaar geleden
    Dat is het altijd geweest!