AP
Volledig scherm
© AP

Ocean Viking redt 106 migranten ter hoogte van Libië

De bemanning van de Ocean Viking, een ambulanceschip van SOS Mediterranee, heeft zaterdag 106 mensen, onder wie minderjarigen, gered voor de kust van Libië. Dat heeft de Franse ngo bekendgemaakt naar aanleiding van haar tweede missie deze winter.

19 reacties

  • Johan Waroux

    3 jaar geleden
    Vlak voor de kust.Maar wel heel de middelandse zee overvaren om hier de zoveel goudzoeker af te zetten waar wij weer voor moeten opdraaien. 1 op 3 vind een job.Dus die andere 2 moeten wij al die jaren onderhouden
  • Rudy Huybens

    3 jaar geleden
    bootje in beslag nemen en verwerken tot schroot. hun misdaad? mensensmokkel
  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    Redden? ik zou zeggen dat de ferrydiensten daar sneller, makkelijker en vooral minder kosten dan de gewone ferry's voor de werkende mensen over het kanaal.
  • karl van dyck

    3 jaar geleden
    Wanneer gaan ze die Mensensmokkelaars alias NGO,S nu eindelijk eens oppakken en als criminelen dat ze zijn berechten.
  • Patrick Weyers

    3 jaar geleden
    Voor de kust van Libië en afgezet in Europa. Oppassen dat als ik in een rubber bootje rond dobber aan de belgische kust dat ze me niet oppakken en in Engeland afzetten.
  1. Deze prachtige Griekse villa blijkt in werkelijkheid schuilplaats van Eenheid 29155, een berucht moordcommando van Poetin
    1

    Deze prachtige Griekse villa blijkt in werkelijk­heid schuil­plaats van Eenheid 29155, een berucht moordcom­man­do van Poetin

    Villa Elena. Dat is de naam van een prachtig landhuis annex hotel in het paradijselijke Noord-Griekse kustplaatsje Frama. Maar wie er een kamer wil boeken, is eraan voor de moeite. Volgens onderzoek van de regimekritische Russische nieuwssite ‘The Insider’ zijn de uitbaters spionnen, die werken voor Eenheid 29155 van de Russische militaire inlichtingendienst GROe. Die eenheid is een berucht moord- en sabotagecommando van president Vladimir Poetin.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”