©  EPA-EFE

Bayern München en Wolfsburg winnen, Dortmund speelt gelijk tegen Keulen in Bundesliga

Bayern München heeft zaterdag overtuigend met 4-0 gewonnen van Stuttgart, dat het zonder de geblesseerde Orel Mangala moest stellen.

Laurens Van Heuverswijn

De leider in de Bundesliga speelde nochtans bijna de hele wedstrijd met een man minder na een rode kaart voor Davies in de 12e minuut. Robert Lewandowski maakte een hattrick (18., 23. en 39.), Serge Gnabry scoorde eenmaal (22.).

Borussia Dortmund, met Thorgan Hazard en Thomas Meunier in de basis, speelde 2-2 gelijk op het veld van Keulen. Scherpschutter Haaland scoorde twee keer voor Dortmund (3. en 90.).

Duda (35.) trof raak vanop de stip voor Keulen, en ook Jakobs (65.) scoorde voor de thuisploeg.

Meunier werd in de 80e minuut gewisseld. Thorgan Hazard maakte de 90 minuten vol. De geblesseerde Axel Witsel ontbrak, net als Sebastiaan Bornauw bij Keulen. In de stand blijft Dortmund vijfde met 43 punten. Keulen is 14e met 23 punten.

Het Wolfsburg van Koen Casteels ging met 1-2 winnen bij Werder Bremen. De Wolven kwamen op voorsprong door een owngoal van Sargent (9.) en diepten daarna de voorsprong verder uit: Weghorst scoorde in de 42e minuut. Mohwald prikte in minuut 45 nog tegen voor Werder Bremen. Wolfsburg behoudt met 51 punten de derde plaats in de Bundesliga.