©  ISOPIX

Online fraudeurs doen zichzelf voor als politie

Mechelen -

De politie waarschuwt via sociale media voor een vorm van online fraude die sinds deze week de kop op steekt. Bij de zone Mechelen-Willebroek kwamen er de afgelopen dagen verschillende meldingen binnen van mensen die gecontacteerd werden door oplichters die zichzelf voordoen als de politie. Het is niet duidelijk of er al slachtoffers werden gemaakt.

Bij de politie Mechelen-Willebroek kwamen afgelopen week verschillende meldingen binnen van mensen die een verdachte e-mail ontvingen. Die komt zogezegd van de politie, maar is vermoedelijk het werk van oplichters. In de mail, die opgesteld is in slecht Nederlands, is sprake van een samenwerking tussen de politie en Verisure, een leverancier van alarmsystemen. De oplichters vragen hun slachtoffers om door te klikken op een link en een registratieformulier in te vullen. Dat zou er voor zorgen dat hun woning beveiligd wordt.

De politie waarschuwt echter dat deze mails vals zijn en roept daarom via sociale media op om er zeker niet op in te gaan en de mail meteen te verwijderen. “De aanbieding is frauduleus”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande van de zone Mechelen-Willebroek. “De lokale én federale politie hebben geen samenwerking met het bedrijf en zullen zoiets ook nooit aanbieden via e-mail. Aan de mensen die zo’n bericht kregen vragen we dan ook om het te negeren en zo snel mogelijk te verwijderen.”

Het is niet duidelijk of er al mensen ingingen op het aanbod en zo slachtoffer werden van de oplichters. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de mail.

svds

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER