Bij Carnaval Sauvage werden zaterdag zowat alle coronamaatregelen met de voeten getreden. Het overgrote merendeel van de deelnemers droeg geen mondmasker en van social distancing was al helemaal geen sprake meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Carnaval Sauvage werden zaterdag zowat alle coronamaatregelen met de voeten getreden. Het overgrote merendeel van de deelnemers droeg geen mondmasker en van social distancing was al helemaal geen sprake meer. © BELGIUM

Na de hallucinante feestbeelden uit Brussel: hoe kon carnavalsstoet onder de radar blijven en waarom duurde het zolang alvorens politie écht ingreep?

BrusselToestemming om in stoet door de Brusselse straten te trekken hadden ze niet, maar toch zijn 750 carnavalisten er zaterdag in geslaagd om urenlang hun Carnaval Sauvage te vieren in de hoofdstad. En de coronamaatregelen? Die werden even ‘vergeten’. Pas uren na de start van het feest kon de politie tien agressieve carnavalisten oppakken. Hoe kan zo’n spontane carnavalsstoet – midden in een gezondheidscrisis - onder de radar blijven en waarom duurde het zolang alvorens de politie écht ingreep?