Mathieu van der Poel tijdens Milaan - San Remo.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel tijdens Milaan - San Remo. © photo: Cor Vos

Van der Poel nog niet verliefd op La Primavera: “Dat gevaarlijke en hectische gedoe is niks”

WielrennenHet ging een week over de ‘Grote Drie’. Maar aan het einde van de rit won Jasper Stuyven Milaan-Sanremo. Mathieu van der Poel kon z'n stempel nooit écht drukken en werd vijfde. Winnen kan niet op bestelling. Dat geldt ook voor Van der Poel, zeker in Sanremo. “Ik heb weer ervaren hoe moeilijk het is om deze te winnen.”

10 reacties

  • patrick de bock

    3 jaar geleden
    Wat ook opvalt is dat VDP veel wint
  • ROGER DEPREZ

    3 jaar geleden
    Wat opvalt is dat MVDP heel dikwijls aan de buitenkant van het peloton rijd.
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    VDP is een zeer goed renner, eentje voor de top. Toch zie ik liever Wout koersen.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    De tegenstand in de breedte was in de tijd van Merckx wel heel wat smaller, Lucien Mertens. De helft van de goede renners zaten dan nog als knecht in zijn ploeg. Zo deed men dat in die tijd.
  • Freddy van Puymbrouck

    3 jaar geleden
    Het is een leer proces om een spannende finale te rijden in het peloton, vdPoel heeft ook de ploeg niet om hem daar goed te brengen. Je ziet het treintje van vAert en vdPoel die op het kantje zijn plaats moet zoeken. Dat maakt een groot verschil, hij zat ook veel te ver op de Poggio. Hoe dan ook de grote favorieten zijn geklopt door een slimme maar zeker ook beresterke Jasper Stuyven en dat was dik verdiend!
  1. (Ex)-wielercollega’s over impact van zware valpartijen: “’Wat doe ik híer?’, dacht ik toen ik met Parijs-Roubaix mijn dochter duwde op de schommel”
    PREMIUM
    11

    (Ex)-wielercollega’s over impact van zware valpartij­en: “’Wat doe ik híer?’, dacht ik toen ik met Pa­rijs-Rou­baix mijn dochter duwde op de schommel”

    Gebroken sleutelbeen. Breuk in het borstbeen. Liefst zeven ribfracturen. Om het nog niet te hebben over die vreselijke brand- en schaafwonden. Hoeveel meer toegetakeld kan een mens zijn? Wees maar zeker dat Wout van Aert (29)door een hel gaat. (Ex)-wielercollega’s getuigen over de fysieke en mentale impact van een zware crash en spreken de Kempenaar moed in. “Nieuwe doelen stellen, dat is hét grote voordeel van wielrennen.” Misschien kan een van hen daarbij wel als ultiem voorbeeld dienen.
  2. EXCLUSIEF. Op bezoek in het eerste hoogteresort van Vlaanderen waar topsporters álles op hoogte kunnen doen: “Dat maakt het zo uniek”
    PREMIUM
    4

    EXCLUSIEF. Op bezoek in het eerste hoogtere­sort van Vlaanderen waar topspor­ters álles op hoogte kunnen doen: “Dat maakt het zo uniek”

    Met z’n 156 meter is de Kemmelberg het hoogste punt van West-Vlaanderen, maar er komt concurrentie. Een boogscheut verderop kun je tot 4.500 meter hoog slapen in de Ledegemse deelgemeente Sint-Eloois-Winkel, in een gloednieuw resort: Monte Marcella. Wout van Aert en Lotte Kopecky kunnen nu dus ook vlakbij huis op hoogte slapen. En niet alleen de slaapkamers zijn instelbaar: “Naar de cinema op hoogte? Het kan.” Wij kregen als eerste exclusief een rondleiding.