(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP

"Ongelijke toegang tot vaccins in de wereld is grotesk” - Devroey: "Zonder lockdown kunnen cafés op 1 mei niet open”

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is met maar liefst 42 procent toegenomen. Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames zit in de lift. Afgelopen weekend werden 426 mensen met Covid-19 gehospitaliseerd. “Dat is een klein ziekenhuis dat extra gevuld is”, toont minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) zich ongerust. De scholen gaan voorlopig niet dicht, maar er komen wel extra omkaderende maatregelen om de periode tot de paasvakantie te overbruggen.

164 reacties

  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Dat vraag ik mij al maanden af : welke belangen verdedigen onze politici ? Die van de farmaceutische bedrijven en van henzelf of die van de burgers? Er liggen ettelijke honderdduizenden Russische vaccins klaar om ingevlogen te worden en er gebeurt niets. Hebben wij eigenlijk ministers die durven beslissen ? Wat doet die eerste minister daar eigenlijk behalve alle mogelijke uitvluchten zoeken om te vertellen waarom er geen adequate beslissingen kunnen genomen worden ? Belachelijk gewoon.
  • Danielle van Praag

    3 jaar geleden
    Ik heb genoeg gehoord! Ik ben hier weg en ga echt niet opdraaien voor deze regering haar waanbeelden/kosten ... letterlijk! Ik ben vanaf nu gedomicilieerd in een ander land! Geniet ervan om een fiere Belg te zijn LOL ... maar absoluut niet met mij :) !
  • Birgit Janssens

    3 jaar geleden
    Geef ons maar Sputnik. Beter dan niks...
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Dat er op een jaar tijd nog niet eens het initiatief is gekomen van de overheid om een extra ziekenhuis te bouwen enkel voor de opnames van covid patienten is onbegrijpelijk. Geen omscholing ook niet, geen extra personeel. Privatisering en minimale bezettingen is duidelijk niet de manier. In China was er dadelijk extra capaciteit. Zou graag politiek willen hebben dat daadwerkelijk beslissingen kan nemen in een noodsituatie. En doe een lock down zodat we met Pasen alles terug open kunnen doen.
  • Johnny Chanet

    3 jaar geleden
    Horeca mag pas terug open nadat 80% ingent is,