Het Europees Parlement in Brussel.
Volledig scherm
Het Europees Parlement in Brussel. © EPA

Dubieuze deal: Europarlement hangt vol camera’s van bedrijf dat in China strafkampen bewaakt

Het Europese Parlement in Brussel hangt sinds mei vorig jaar vol met koortsmeters en camera’s van een Chinees bedrijf dat ook bewakingscamera’s levert voor de strafkampen waar 1 miljoen Oeigoeren worden ‘heropgevoed’. Tientallen boze leden vinden dat het Parlement daarmee zijn eigen mensenrechtenbeleid onderuit haalt.

51 reacties

  • Kristine Delacourt

    3 jaar geleden
    De Europese overheden zouden al hun aanbestedingen in Europa moeten doen.
  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Zijn er in Europa geen firma's die camera's maken? Goed voor de werkgelegenheid, goed voor het milieu (transport) enz. Nee, het moet van iemand komen die er mee kan spioneren.
  • Eddy Dermon

    3 jaar geleden
    We moeten weer een land worden waar veel meer zelf wordt geproduceerd . Zou veel meer werkgelegenheid teweegbrengen. Weliswaar zouden artikels duurder worden maar dat moet men erbij nemen .
  • Guy Van Becelaere

    3 jaar geleden
    Freddy Duster, klopt niet wat jij zegt al die Chinese brol is wel westerse knowhow gestolen door de Chinezen ! En inderdaad de echte Chinese producten zonder westerse input zijn echt wel rommel !!
  • Mario Vermeiren

    3 jaar geleden
    Het is toch logisch dat wij goedkopere producten kopen , niettegenstaande ze eventueel uit China komen . Dit is toch het leidmotief van het Kapitalisme : hoe meer winst , hoe beter !