Hugo Broos gaat uit zijn dak nadat Kameroen zich plaatst voor halve finale Afrika Cup, Kara naar huis

Het Kameroen van Hugo Broos heeft zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van de Africa Cup. In het Gabonese Franceville versloegen de Ontembare Leeuwen Senegal in de kwartfinales na strafschoppen met 5-4. Na 90 en 120 minuten was er niet gescoord in de wedstrijd. Senegal-vedette Sadio Mané (Liverpool) miste als enige een elfmeter in de strafschoppenreeks. Na de beslissende penalty ging Hugo Broos helemaal uit zijn dak, bekijk de beelden hierboven vanaf 9:00!

rahe, belga

Senegal 0-0 Kameroen (4-5 na strafschoppen)

Kameroen heeft als tweede ploeg de halve finales bereikt op de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Hugo Broos trok aan het langste eind in de strafschoppenreeks. Na 120 minuten stond er nog steeds een 0-0 op het scorebord. Kara Mbodji zette een elfmeter om, maar mag dus terug naar Anderlecht.

Bij Kameroen speelden Sébastien Siani (KV Oostende) en Collins Fai (Standard). Kara (Anderlecht) vormde achterin bij Senegal het centrale duo met Kalidou Koulibaly, met wie hij in het verleden de kleuren van Racing Genk verdedigde. Cheikhou Kouyaté (West Ham United, ex-Anderlecht) droeg de aanvoerdersband bij de Senegalezen.

Kameroen neemt het bij de laatste vier op tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Congo en Ghana, die zondag afgewerkt wordt. De laatste kwartfinale is Egypte-Marokko.

Burkina Faso 2-0 Tunesië

Het was na 77 minuten dat Aristide Bancé, in een ver verleden nog spits bij Lokeren en Germinal Beerschot, mocht invallen van Burkina Faso-bondscoach Paulo Duarte. Amper vier minuten later zorgde de 32-jarige Bancé al voor de openingstreffer door een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied binnen te schieten. Toen de Tunesische doelman Aymen Mathlouthi ook nog eens aan het blunderen ging, kon Préjuce Nakoulma met de 2-0 alle twijfels wegnemen.

Burkina Faso zal volgende week woensdag strijden om een plaats in de finale tegen de winnaar van het duel tussen Egypte en Marokko, die zondagavond hun kwartfinale afwerken. Burkina Faso behaalde in 2013 zijn eerste finaleplaats ooit in de Africa Cup onder leiding van de toenmalige bondscoach Paul Put. Het verloor de finale met 1-0 tegen Nigeria.

In de tweede kwartfinale staan Senegal en het Kameroen van bondscoach Hugo Broos zaterdagavond tegenover mekaar.