Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven).
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). © © Bart Leye

Van Ranst hoopt dat Overlegcomité snel weer samenzit en sluit harde lockdown niet uit

UPDATEDe extra maatregelen tegen het coronavirus die vanaf vandaag in het onderwijs gelden, “zijn welkom”, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in VTM NIEUWS. Maar om de stijgende trend te keren, zal er meer nodig zijn dan de verstrengingen in de scholen, waarschuwt de expert. Van Ranst vermoedt dat er nog deze week extra maatregelen zullen genomen worden. Hij sluit een harde lockdown niet uit.

182 reacties

  • patrick feyen

    3 jaar geleden
    Denkt dat hij de waarheid in pacht heeft, maar heeft meermaals bewezen dat het niet zo is?
  • Li Imbrechts

    3 jaar geleden
    Secundair onderwijs sluit toch niet hun deuren. Alle leerlingen massaal examens in grote aula's. Kkeuter sluit ook niet. Dus is het enkel lager onderwijs, waarvan de ouders massaal hun kinderen bij elkaar laten spelen hoor ik van leerkrachten.
  • Guido Verbist

    3 jaar geleden
    Spaanse griep kwam, maakte miljoenen slachtoffers en verdween na twee jaar plots. Dat is nu 100 jaar geleden,stel je voor Corona doet hetzelfde,onwaarschijnlijk maar toch gebeurd.
  • Medard Albrechts

    3 jaar geleden
    maar ja, sluit ons terug allemaal op voor 2 maanden, er zullen nog meer depressieve mensen komen, wees eerlijk en zeg tegen de mensen dat er dit jaar niks meer mogelijk is, dat is veel eerlijker, dan nu dat gepruts
  • Gerard Debaere

    3 jaar geleden
    nu alles toe en alles terug toe laten vooral reizen in de paasvakantie en daarna weer hoop besmettingen erbij goed bezig regering