Lieve Blancquaert vertelt in Story over haar grote emoties.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieve Blancquaert vertelt in Story over haar grote emoties. © Kristof Ghyselinck

De grote emoties van Lieve Blancquaert: “Ik was zo kwaad toen m’n dochter onterecht in de cel zat”

Showbizz“Vroeger associeerde ik Zaventem met iets positiefs, sinds de aanslagen kan ik er niet snel genoeg weg zijn.” In de driedelige docureeks ‘En toen was het stil’ blikt fotografe Lieve Blancquaert (57) samen met ‘Beau Séjour’-regisseur Nathalie Basteyns terug op de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016. In het programma had ze intense gesprekken met getuigen, maar in dit interview kijkt ze naar de grote emoties in haar eigen leven. “Toen mijn zoon enkele dagen na zijn geboorte heel erg ziek werd, keerde ik mij van hem af.”

3 reacties

  • Veerle Kuyl

    3 jaar geleden
    Sterke,mooie vrouw. Steengoede fotografe. Eén klein puntje kritiek: ik vind het altijd jammer dat mensen heel vaak over ‘mijn kind’ spreken, waarom zo weinig ‘ons’ kind ...
  • Martin Maebe

    3 jaar geleden
    Niemand die geen affiniteit heeft bij zo'n betoging hoeft daar ook niet te zijn, wetende dat deze betoging op die locatie verboden was! Dus hoeft daar geen verdere commentaar op worden gegeven wanneer ordetroepen kordaat ingrijpen. Burgerlijke gehoorzaamheid behoort evenzeer bij de opvoeding van kinderen!
  • Hugo Schelstraete

    3 jaar geleden
    NIEMAND raakt onterecht in een cel. Als het blijkt dat je onschuldig bent laten ze u ook zo snel mogelijk gaan. Achteraf is het natuurlijk gemakkelijk praten. De politie is ook niet helderziende en doen gewoon hun job.