©  jaa

Dronken bestuurder rijdt lantaarnpaal omver op baan waar Loes om het leven kwam

Zondagavond heeft een dronken bestuurder op de Horstebaan na een ongelukkig manoeuvre een straatlantaarn omver gereden. Het ongeluk gebeurde in dezelfde straat waar een maand geleden de jonge fietser Loes de Laat om het leven kwam.

Precies een maand geleden werd het zevenjarige meisje op weg naar school overreden op het kruispunt met de Amerlolaan. Het ongeval van zondagavond gebeurde tweehonderd meter verder richting Merksem. Afgelopen zondag, rond 19u30, verloor een chauffeur op de Horstebaan de controle over zijn auto en knalde op een verlichtingspaal in de berm.

“Door de botsing kwam de verlichtingspaal op de rijbaan terecht”, vertelt politiewoordvoerder Kristel Wouters. “De bijgeroepen politieagenten hebben netbeheerder Fluvius en de brandweer gecontacteerd om de hindernis te verwijderen van de rijbaan. Het voertuig van de bestuurder was niet meer rijvaardig en werd getakeld. De 45-jarige bestuurder legde een positieve ademtest af, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Het onderzoek loopt nog.”

De Horstebaan werd tien jaar geleden heraangelegd. Er gebeurden sindsdien al meerdere ongelukken. Vorige week kreeg burgemeester Maarten De Veuster een petitie van ruim achtduizend handtekeningen overhandigd om alvast het kruispunt van de Horstebaan met de Amerlolaan beter te beveiligen.

LEES OOK. Petitie na tragisch ongeval: “Geen taboes om kruispunt ‘van Loes’ beter te beveiligen”

 jaa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER